Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Quesadilla

Etli Quesadilla

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 adet tortilla ekmeği 300 gram biftek 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet dolmalık yeşil biber 1 adet dolmalık sarı biber 12 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 12 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri 4 dal kişniş 12 çay kaşığı cajun baharatı 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı üzüm sirkesi Servisi için:

2 yemek kaşığı Chili Thai sosu 2 yemek kaşığı ekşi krema (ya da süzme yoğurt) 2 yemek kaşığı guacamole sos

NASIL YAPILIR?

Quesadilla iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin Biftekleri sebzelerle uyumlu olacak şekilde ince şeritler halinde kesin Az miktarda ayçiçek yağını wok tavada kızdırın Piyazlık doğradığınız soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar toz şeker ve sirke ilavesiyle soteleyin Tavayı aralarda sallayıp sırasıyla; doğranmış biftek şeritleri ve renkli biberleri ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeye devam edin Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın Ayıklanmış kişniş yapraklarını incecik kıyın Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın Üzerine etli harcın yarısını eşit olarak paylaştırın Kıyılmış kişniş, rendelenmiş cheddar ve kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirdikten sonra diğer bir tortilla ekmeğini kapatın Ekmeklerin arasında kalan cheddar ve kaşar peyniri, lezzet vermenin yanı sıra tüm malzemeyi birbirine bağlayıp, ekmeklerin dağılmasını engelleyecek Quesadilla'yı geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirip arkalı önlü renk alana kadar orta ısıda pişirin Diğer tortilla ekmekleri ve iç harç için de aynı işlemi tekrarlayın Keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sıcağı sıcağına, önceden hazırladığınız soslar eşliğinde bekletmeden servis edin


 
858,497Konular
981,900Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt