iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*300 gr kuzu eti
*200 gr taze fasulye
*3 patlıcan
*3 kabak
*2 patates
*4 domates
*4 soğan
*Sivri biber
*Biraz salça
*İsteğe bağlı 3 diş sarımsak
*Sıvı yağ
*Tuz karabiber
*1 kaşık domates salçası
Etli Sebze Güveci Tarifi Yapılışı Yaz yemeği denince akla gelen etli sebze türlüsü tencerede de pişer ama güveç tenceresinde bir başka olur
Özelliği tüm sebzeleri çiğden koymak seviyorsanız bir iki defne yaprağı ile de tatlandırmak Hiç karıştırmamak
İlk önce patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz Tüm sebzeleri iri parçalar halinde doğruyoruz Patlıcanları sudan çıkarıp yıkıyoruz Tüm sebzeleri güvece pişme sırasına göre kat kat koyarken aralarına soğan domates ve biber ilave ediyoruz Eti en alta koyuyoruz sonra taze fasulye, patates, patlıcan, kabak sırası ile en son üzerine de domates biber ile kapatıp bir parça sıvı yağ ekliyoruz Bir kaşık domates salçasını su ile açıp tuz karabiber ekleyip üzerine gezdiriyoruz Bir buçuk bardak kadar sıcak su ekliyoruz Kapağını kapatıp 3 saat kadar orta ateşte pişiriyoruz Kesinlikle karıştırmıyoruz Kaynadıktan sonra fırında da pişirmeye devam edebilirsiniz Ben ocak üzerinde pişirdim Afiyet olsun
*300 gr kuzu eti
*200 gr taze fasulye
*3 patlıcan
*3 kabak
*2 patates
*4 domates
*4 soğan
*Sivri biber
*Biraz salça
*İsteğe bağlı 3 diş sarımsak
*Sıvı yağ
*Tuz karabiber
*1 kaşık domates salçası
Etli Sebze Güveci Tarifi Yapılışı Yaz yemeği denince akla gelen etli sebze türlüsü tencerede de pişer ama güveç tenceresinde bir başka olur
Özelliği tüm sebzeleri çiğden koymak seviyorsanız bir iki defne yaprağı ile de tatlandırmak Hiç karıştırmamak
İlk önce patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz Tüm sebzeleri iri parçalar halinde doğruyoruz Patlıcanları sudan çıkarıp yıkıyoruz Tüm sebzeleri güvece pişme sırasına göre kat kat koyarken aralarına soğan domates ve biber ilave ediyoruz Eti en alta koyuyoruz sonra taze fasulye, patates, patlıcan, kabak sırası ile en son üzerine de domates biber ile kapatıp bir parça sıvı yağ ekliyoruz Bir kaşık domates salçasını su ile açıp tuz karabiber ekleyip üzerine gezdiriyoruz Bir buçuk bardak kadar sıcak su ekliyoruz Kapağını kapatıp 3 saat kadar orta ateşte pişiriyoruz Kesinlikle karıştırmıyoruz Kaynadıktan sonra fırında da pişirmeye devam edebilirsiniz Ben ocak üzerinde pişirdim Afiyet olsun