iltasyazilim
FD Üye
Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram haşlanmış kuşbaşı et
*1 su bardağı bulgur
*2 adet orta boy domates
*1 adet yeşil sivri biber
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz, karabiber, pul biber
Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağında haşlanmış etleri güzelce 5 dakika kadar kavurun Daha sonra ince ince doğradığınız soğanları ilk önce ete ekleyin Bir iki kavurduktan sonra doğradığınız biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin Domatesleri küp küp doğrayıp onları da tencereye ekleyin Tüm malzemeler bütünleşip sertliğini kaybedince baharatları ve bulguru ekleyip 3 dakika kadar kavurun Üzerini bir parmak örtecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Yaklaşık 1520 dakikada suyu çekiyor Suyunu çektikten sonra dinlendirin ki tadı çıksın Sonra servis edebilirsiniz
Not: Tuzu attığınızdan biraz daha fazla atın Etler tuzu çekiyor
Afiyet Olsun
*150 gram haşlanmış kuşbaşı et
*1 su bardağı bulgur
*2 adet orta boy domates
*1 adet yeşil sivri biber
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz, karabiber, pul biber
Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağında haşlanmış etleri güzelce 5 dakika kadar kavurun Daha sonra ince ince doğradığınız soğanları ilk önce ete ekleyin Bir iki kavurduktan sonra doğradığınız biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin Domatesleri küp küp doğrayıp onları da tencereye ekleyin Tüm malzemeler bütünleşip sertliğini kaybedince baharatları ve bulguru ekleyip 3 dakika kadar kavurun Üzerini bir parmak örtecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Yaklaşık 1520 dakikada suyu çekiyor Suyunu çektikten sonra dinlendirin ki tadı çıksın Sonra servis edebilirsiniz
Not: Tuzu attığınızdan biraz daha fazla atın Etler tuzu çekiyor
Afiyet Olsun