iltasyazilim
FD Üye
Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır
Etli Şehriye Pilavı Tarifi
Etli Şehriye Pilavı İçin Malzemeler
300 Gr Kuzu Eti
2,5 S B Arpa Şehriye
1 Çorba K Domates Salçası
1 Kase Domates Sos
1 Kase Menemen Sos
1 Soğan
1 Su B Et Suyu
2 Çorba K Tereyağı
Sıvıyağ
Tane Karabiber, Tuzlu, Su
Etli Şehriye Pilavı Yapılışı:
Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz Tuzlu ve tane karabiber katıyoruz Üzerini 2 parmak geçecek dek sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz
Afiyet Olsun *
Etli Şehriye Pilavı Tarifi
Etli Şehriye Pilavı İçin Malzemeler
300 Gr Kuzu Eti
2,5 S B Arpa Şehriye
1 Çorba K Domates Salçası
1 Kase Domates Sos
1 Kase Menemen Sos
1 Soğan
1 Su B Et Suyu
2 Çorba K Tereyağı
Sıvıyağ
Tane Karabiber, Tuzlu, Su
Etli Şehriye Pilavı Yapılışı:
Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz Tuzlu ve tane karabiber katıyoruz Üzerini 2 parmak geçecek dek sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz
Afiyet Olsun *