iltasyazilim
FD Üye
Etli Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*Yarım kuş başı et (Ben koyun eti kullandım )
**3 buçuk su bardağı su
**2 yemek kaşığı da tereyağ
**Tuz
Etli Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirincimizi 1 saat kadar suyun için bekletiyoruz Daha sonra etlerimizi tencerede kavuruyoruz ve 10 dk kadar kavurduktan sonra yumuşayana kadar pişiriyoruz Pişmiş olan etlerimizi ayrı tabağa alıyoruz ve tencerede yağ da şehriyelerimizi kavuruyoruz üzerine princimizi ekleyip 5 dk da onu kavuruyoruz Pişmiş olan etlerimizi pirincimizin üzerine ilave edip suyunu ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz
?? ## Afiyet Olsun ## ????
*2 su bardağı pirinç
*Yarım kuş başı et (Ben koyun eti kullandım )
**3 buçuk su bardağı su
**2 yemek kaşığı da tereyağ
**Tuz
Etli Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirincimizi 1 saat kadar suyun için bekletiyoruz Daha sonra etlerimizi tencerede kavuruyoruz ve 10 dk kadar kavurduktan sonra yumuşayana kadar pişiriyoruz Pişmiş olan etlerimizi ayrı tabağa alıyoruz ve tencerede yağ da şehriyelerimizi kavuruyoruz üzerine princimizi ekleyip 5 dk da onu kavuruyoruz Pişmiş olan etlerimizi pirincimizin üzerine ilave edip suyunu ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz
?? ## Afiyet Olsun ## ????