iltasyazilim
FD Üye
Etli Süzme Pilav Tarifi İçin Malzemeler Pilav için;
*5 su bardağı pirinç(uzun)
*3 litre su
*1 yemek kaşığı tuz
*Toz zerdeçal
Üzeri için;
*500 gram kuşbaşı et(haşlanmış)
*1 su bardağı nohut çekirdeği (haşlanmış)
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 adet irice kuru soğan
*Tuz
Etli Süzme Pilav Tarifi Yapılışı Önceden pirinçlerimizi 3 litre sıcak suda kaynatıp 1 silme yemek kaşığı tuz ekleyip tam pişmeden biraz dirice ocaktan alıyoruz ve süzüyoruz Bir kapta yumurtalarımızı çırpıp birazda içine pişen pirinçten katıyoruz(3 yemek kaşığı)
Sonra bu yumurtayı yağlı ve iri tencereye döküp dağıtmadan pişmesini sağlıyoruz Piştikten sonra üzerine hazırladığımız pirinçi bir kat döküp arasına toz zerdeçal serpiyoruz yeniden pirinç döküp zerdeçal serpiyoruz ve en üstten yağı kızdırıp döküyoruz ve kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz Başka bi tencerede yağ koyup soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kızartıyoruz soğanlar iyice kızardıktan sonra üstüne haşlanmış küçükküçük doğranmış etleri atıp kızartıyoruz en sonda pişmiş(haşlanmış) nohut çekirdeklerini ekleyip tuz serpip yarım su bardağı et suyundan döküp kaynamaya bırakıyoruz, suyu çekilip yağı kaldığı zaman altını kapatıyoruz
(Yarım saat demlenmeden sonra pilavında altını kapatalım )
Afiyetler olsunn!
*5 su bardağı pirinç(uzun)
*3 litre su
*1 yemek kaşığı tuz
*Toz zerdeçal
Üzeri için;
*500 gram kuşbaşı et(haşlanmış)
*1 su bardağı nohut çekirdeği (haşlanmış)
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 adet irice kuru soğan
*Tuz
Etli Süzme Pilav Tarifi Yapılışı Önceden pirinçlerimizi 3 litre sıcak suda kaynatıp 1 silme yemek kaşığı tuz ekleyip tam pişmeden biraz dirice ocaktan alıyoruz ve süzüyoruz Bir kapta yumurtalarımızı çırpıp birazda içine pişen pirinçten katıyoruz(3 yemek kaşığı)
Sonra bu yumurtayı yağlı ve iri tencereye döküp dağıtmadan pişmesini sağlıyoruz Piştikten sonra üzerine hazırladığımız pirinçi bir kat döküp arasına toz zerdeçal serpiyoruz yeniden pirinç döküp zerdeçal serpiyoruz ve en üstten yağı kızdırıp döküyoruz ve kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz Başka bi tencerede yağ koyup soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kızartıyoruz soğanlar iyice kızardıktan sonra üstüne haşlanmış küçükküçük doğranmış etleri atıp kızartıyoruz en sonda pişmiş(haşlanmış) nohut çekirdeklerini ekleyip tuz serpip yarım su bardağı et suyundan döküp kaynamaya bırakıyoruz, suyu çekilip yağı kaldığı zaman altını kapatıyoruz
(Yarım saat demlenmeden sonra pilavında altını kapatalım )
Afiyetler olsunn!