iltasyazilim
FD Üye
4 kişilik Pişirme süresi 75 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
1 kg taze bakla
300 gr Kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
12 limonun suyu
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 bardak su
2 adet kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun Arada bir karıştırarak, orta ateşte 1520 dakika pişirin
Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup, birkaç dakika bekletin
Tencerenin ortasına eti koyun Etrafına baklaları dizin Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin
Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın
Malzeme
1 kg taze bakla
300 gr Kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
12 limonun suyu
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 bardak su
2 adet kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun Arada bir karıştırarak, orta ateşte 1520 dakika pişirin
Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup, birkaç dakika bekletin
Tencerenin ortasına eti koyun Etrafına baklaları dizin Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin
Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın