iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı :
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın
Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın
Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin
Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün
Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın
Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun
Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün
Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın
Suyunu ve tuzunu ayarlayın
Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı :
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın
Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın
Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin
Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün
Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın
Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun
Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün
Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın
Suyunu ve tuzunu ayarlayın
Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın