iltasyazilim
FD Üye
Etli Taze Fasulye Yapılışı
Malzemeler
1 kg taze fasulye
2 orta yükseklik domates
2 orta tepe soğan
250 gram kuşbaşı et
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Sebzeler yıkanıp fasulye ayıklanır Soğan ince ince doğranıp tencereye alınır Et ve yağ ek edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 30 dakika pişirilir Salça, tuz ve suy eklenerek karıştırılır Fasulyeler büyüklüğüne tarafından iki ya da bölünüp kaynayan karışıma katılır 3040 dakika pişirilir Domatesler dörde bölünüp tencereye eklenir, sebzeler yumuşayıncaya dek 1015 dakika daha pişirilir *
Malzemeler
1 kg taze fasulye
2 orta yükseklik domates
2 orta tepe soğan
250 gram kuşbaşı et
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Sebzeler yıkanıp fasulye ayıklanır Soğan ince ince doğranıp tencereye alınır Et ve yağ ek edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 30 dakika pişirilir Salça, tuz ve suy eklenerek karıştırılır Fasulyeler büyüklüğüne tarafından iki ya da bölünüp kaynayan karışıma katılır 3040 dakika pişirilir Domatesler dörde bölünüp tencereye eklenir, sebzeler yumuşayıncaya dek 1015 dakika daha pişirilir *