iltasyazilim
FD Üye
Etli Terbiyeli Enginar Tarifi İçin Malzemeler
*8 Adet enginar çanağı
*250 Gr kuşbaşı et
*1 Orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tepeleme un ya da nişasta
*Yarım limon suyu
*Üzerine çok az safran (Ben tercih ediyorum)
*
Etli Terbiyeli Enginar Tarifi Yapılışı Şimdi enginar zamanı Bundan sonra daha da çoğalınca, karaciğer dostu olan bu sebzeyi ihmal etmeyelim ve mevsiminde sağlığımız için mümkün olduğunca tüketelim derim Taze enginarlar tezgahlara çıkınca, kalan konserve enginarlarımı (ben yapmıştım) bitireyim dedim O yüzden tarifimi konserve üzerinden anlatacağım Ancak taze çanak olarak alınmış enginarların da yapılışı aynı, onu da belirteyim Gelelim enginarların yapılışına Etlerimizi sıvı yağda pembeleşene kadar çevirip, üzerine bir su bardağı su ekleyerek, suyu çekilene kadar pişiriyoruz Ben kuzu eti kullanıyorum, bu süre de etler pişmiş oluyor Eğer dana eti kullanacaksanız bu süre uzayabilir, düdüklü tencerede pişirmeniz daha uygun olur Pişen etlerimize tereyağını ekleyip biraz yağda çeviriyoruz, kuşbaşı doğradığımız soğanları ekliyoruz Enginar çanaklarını küçükse dörde, büyükse altıya bölüyoruz Enginarlar, patates gibi çabuk pişeceği için etlerimiz ve soğanlarımız pişmeden enginarlerı eklemiyoruz Soğanlar iyice solunca enginarları ekleyip, birkaç kez yağda çeviriyoruz, üzerini geçecek kadar sıcak etsuyu ya da su ilave ediyoruz Enginarlar çabuk piştiği için kontrolü elden bırakmadan yemeğimizi pişiriyoruz Diğer tarafta limon suyu, un ve yumurtayı biraz da su ekleyip (yarım kahve fincanı) çırpıyoruz ve pişen yemeğimize karıştırarak ekliyoruz İki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz Ben bu tür beyaz yemeklerde üzerinde güzel bir görüntü olsun diye safran kullanıyorum Yemeğimizi biraz dinlendirip, servis yapıyoruz AFİYET OLSUN
*8 Adet enginar çanağı
*250 Gr kuşbaşı et
*1 Orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tepeleme un ya da nişasta
*Yarım limon suyu
*Üzerine çok az safran (Ben tercih ediyorum)
*
Etli Terbiyeli Enginar Tarifi Yapılışı Şimdi enginar zamanı Bundan sonra daha da çoğalınca, karaciğer dostu olan bu sebzeyi ihmal etmeyelim ve mevsiminde sağlığımız için mümkün olduğunca tüketelim derim Taze enginarlar tezgahlara çıkınca, kalan konserve enginarlarımı (ben yapmıştım) bitireyim dedim O yüzden tarifimi konserve üzerinden anlatacağım Ancak taze çanak olarak alınmış enginarların da yapılışı aynı, onu da belirteyim Gelelim enginarların yapılışına Etlerimizi sıvı yağda pembeleşene kadar çevirip, üzerine bir su bardağı su ekleyerek, suyu çekilene kadar pişiriyoruz Ben kuzu eti kullanıyorum, bu süre de etler pişmiş oluyor Eğer dana eti kullanacaksanız bu süre uzayabilir, düdüklü tencerede pişirmeniz daha uygun olur Pişen etlerimize tereyağını ekleyip biraz yağda çeviriyoruz, kuşbaşı doğradığımız soğanları ekliyoruz Enginar çanaklarını küçükse dörde, büyükse altıya bölüyoruz Enginarlar, patates gibi çabuk pişeceği için etlerimiz ve soğanlarımız pişmeden enginarlerı eklemiyoruz Soğanlar iyice solunca enginarları ekleyip, birkaç kez yağda çeviriyoruz, üzerini geçecek kadar sıcak etsuyu ya da su ilave ediyoruz Enginarlar çabuk piştiği için kontrolü elden bırakmadan yemeğimizi pişiriyoruz Diğer tarafta limon suyu, un ve yumurtayı biraz da su ekleyip (yarım kahve fincanı) çırpıyoruz ve pişen yemeğimize karıştırarak ekliyoruz İki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz Ben bu tür beyaz yemeklerde üzerinde güzel bir görüntü olsun diye safran kullanıyorum Yemeğimizi biraz dinlendirip, servis yapıyoruz AFİYET OLSUN