Etli Topalak et topalağı et topalagı etli topalak topalagi un topalağı Malzemeler 1 kg yağsız dana kıyması 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı köftelik bulgur margarin yağıetsuyu ya da sıcak su 1 adet yumurta 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı un Tuzlukarabiberkekik 1 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut Yapılışı Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi ayrıntılarıyla yoğrulur Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur Salçası da konduktan daha sonra nohutta katılarak 67 bardak sıcak su veya et suyu konur Kaynadıktan daha sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır 1520 dakika hafif ateşte pişirilir