etli türlü etli türlü (Fasulye, bezelye, barbunya, türlü) MALZEMELER: 1 kg sebze (türlü için 250'şer gr fasulye, bamya, kabak, patlıcan) 250 gr kuşbaşı et (koyun ve süt danası) 1,5 çorba kaşığı yağ 2 soğan 2 domates ya da bir kaşık salça 1 2 sivri biber Tuzlu YAPILIŞI: 1 İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur 2 Kabuğu soyulup doğranmış domates ya da salça konup karıştırılır 3 Su (2 3 kadeh) konup et yumuşayıncaya değin pişirilir 4 Yıkanıp ayıklandıktan daha sonra doğranmış sebze ete ek edilir Karıştırılıp kapak kapatılır Orta ateşte 5 10 dakika kavrulur 5 Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya değin pişirilir (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için eksik su koymalı, gerektiğinde gitgide sıcak su ek edilmelidir) 6 Ateşten alınmadan 5 10 dakika evvel tuzlu atılır Not: Bamya pişirilirken sebzeyi et ile kavurmadan suyunu, limonu ve tuzunu koyarak pişiriniz id