Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Üzüm Yaprağı Sarması

Etli Üzüm Yaprağı Sarması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Resimli Etli Üzüm Yaprağı Sarması Tarifi

Etli Üzüm Yaprağı Sarması nasıl yapılır

Etli Üzüm Yaprağı Sarması için gerekli olan malzemeler:

350 gram asma yaprağı
600 gram yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
3 bardak su
250 gram yoğurt
Tuzlu
Karabiber



Yapılışı

Bir kap içinde suyu kaynatın ve asma yapraklarını suyun içine atın Renkleri dğeişene dek 5 dk kaynatın Sudan çıkararak damarlarını çıkarın Yaprakları ikiye bölün ve bir tarafa bırakın
Soğanları minik minik muhakkak Bir tencerede margarin ile birlikte pembeleştirin Soğanlara bir bardak su ile yıkanmış pirinçleri ilave edin Tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekip pilavımsı bir hal alana değin 10 dakika dek pişirin Pirinçler sularını çekince tencereyi ateşten alın Bunlara kıymayı, ince doğranmış dereotunu, karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz ilave ederek hepsini 5 dakika yoğurun Sonradan yoğrulmuş bu kıymadan kocaman fındık büyüklüğünde parçalar kopararak bunları haşlanmış yaprakların abes tarafını koyun Sonra yaprağın uzunluğuna içten sigara gibi sararak yuvarlayın Minik bir tencereye akıcı bir şekilde yerleştirin Daha Sonra bu dolmalara 2 çorba kaşığı margarin ile 2 bardak su ilave ederek, üstüne bir tabak kapatın Tabağın üstüne de yük olarak bir havan yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte 30 dakika pişirin Sonradan servis yapabilirsiniz

Sağlık Durumu olsun *
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt