iltasyazilim
FD Üye
750 gr kaburga parça et 1 çorba kaşığı limon suyu 4 patates 2 ayva 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 40 gr tereyağı 15 arpacık soğan 4~5 diş sarımsak 2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tozşeker Birkaç dal maydanoz Tuz karabiber
Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri
Eti yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın Ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin
İnce dilimlere kesip kararmaması için limonlu suda bekletin Patatesleri soyup ayva gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin
Arpacık soğanları soyun Sarımsakları soyup ezin
Yağı tencerede eritin Et ve limon suyunu ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Arpacık soğanları ve sarımsakları
ekleyip soteleyin Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin
Süzülmüş ayva, patates, şeker,tarçın, tuz ve karabiber ekleyip sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirin Ocaktan
alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak servis yapın
Etli ve ayvalı yahni artık hazır, afiyet olsun
Kaynak : lezzetcomtr
Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri
Eti yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın Ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin
İnce dilimlere kesip kararmaması için limonlu suda bekletin Patatesleri soyup ayva gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin
Arpacık soğanları soyun Sarımsakları soyup ezin
Yağı tencerede eritin Et ve limon suyunu ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Arpacık soğanları ve sarımsakları
ekleyip soteleyin Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin
Süzülmüş ayva, patates, şeker,tarçın, tuz ve karabiber ekleyip sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirin Ocaktan
alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak servis yapın
Etli ve ayvalı yahni artık hazır, afiyet olsun
Kaynak : lezzetcomtr