iltasyazilim
FD Üye
Etli Ve Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kuzu kuşbaşı
*1 adet kuru soğan
*2 adet sarımsak
*2 adet havuç
*1 yemek kaşığı salça
*1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
*2 bardak et suyu
*Tuz
*Tereyağ
*Zeytinyağı
Etli Ve Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Etleri düdüklü tencerede 15 dk haşlıyoruz ( başlarken kullandığımız suyu et suyu olarak pilava ilave ediyoruz ) Pilavı yapacağımız tencerede tereyağ ve zeytinyağını koyup ince ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurmaya başlıyoruz Daha sonra rendelenmiş havuçları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Salça, bulgur ve tuzu ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz Etler piştikten sonra iyice kavrulmuş olan pilavımızın içine ilave edip karıştırıyoruz Et Suyunu ilave edip, pişmeye bırakıyoruz ( et suyunu 2 bardak olarak yazdım, ancak pirinçe göre değiştiği için pişme durumuna göre biraz daha ilave edebilirsiniz Benim pilavım 2, 5 bardaktan biraz daha az su çekti )Suyunu çektikten sonra demlenmeye bırakılıyor Servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz Afiyet olsun
*250 gr kuzu kuşbaşı
*1 adet kuru soğan
*2 adet sarımsak
*2 adet havuç
*1 yemek kaşığı salça
*1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
*2 bardak et suyu
*Tuz
*Tereyağ
*Zeytinyağı
Etli Ve Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Etleri düdüklü tencerede 15 dk haşlıyoruz ( başlarken kullandığımız suyu et suyu olarak pilava ilave ediyoruz ) Pilavı yapacağımız tencerede tereyağ ve zeytinyağını koyup ince ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurmaya başlıyoruz Daha sonra rendelenmiş havuçları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Salça, bulgur ve tuzu ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz Etler piştikten sonra iyice kavrulmuş olan pilavımızın içine ilave edip karıştırıyoruz Et Suyunu ilave edip, pişmeye bırakıyoruz ( et suyunu 2 bardak olarak yazdım, ancak pirinçe göre değiştiği için pişme durumuna göre biraz daha ilave edebilirsiniz Benim pilavım 2, 5 bardaktan biraz daha az su çekti )Suyunu çektikten sonra demlenmeye bırakılıyor Servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz Afiyet olsun