iltasyazilim
FD Üye
Etli Ve Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kuşbaşılık et
*2 soğan
*1 kase bulgur
*1 yk tereyağ
*3 yk zeytinyağı
*1, 5 çay kaşığı zerdeçal
*Tuz
Etli Ve Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Önce etleri küçük küçük kıyıyoruzArdından da soğanları küçük küçük kesiyoruzÖnce belli bir süre etleri pişiriyoruz Etleri pişirirken iki kaşık yağımızı da ekleyelim Ardından soğanları da kattıktan sonra soğanlar ölene kadar tekrar karıştırıyoruz Yıkanmış bulguru da koyduktan sonra son elimizde kalan tereyağı ve zeytin yağını kattıktan sonra bulgurlar kavrulana kadar karıştırıyoruz Bulguru koyduğumuz kasenin ölçeğinden iki ölçek suyla birlikte tuz ve zerdeçalı ekleyip bir kaç kere karıştırıyoruz (zerdeçal ve tuz eşit yayılsın ) daha sonra üstünü kapatıp orta ateşte pişirelim Afiyet olsun
*250 gr kuşbaşılık et
*2 soğan
*1 kase bulgur
*1 yk tereyağ
*3 yk zeytinyağı
*1, 5 çay kaşığı zerdeçal
*Tuz
Etli Ve Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Önce etleri küçük küçük kıyıyoruzArdından da soğanları küçük küçük kesiyoruzÖnce belli bir süre etleri pişiriyoruz Etleri pişirirken iki kaşık yağımızı da ekleyelim Ardından soğanları da kattıktan sonra soğanlar ölene kadar tekrar karıştırıyoruz Yıkanmış bulguru da koyduktan sonra son elimizde kalan tereyağı ve zeytin yağını kattıktan sonra bulgurlar kavrulana kadar karıştırıyoruz Bulguru koyduğumuz kasenin ölçeğinden iki ölçek suyla birlikte tuz ve zerdeçalı ekleyip bir kaç kere karıştırıyoruz (zerdeçal ve tuz eşit yayılsın ) daha sonra üstünü kapatıp orta ateşte pişirelim Afiyet olsun