iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
• 250 gr salamura veya taze yaprak
• 250 gr koyun kıyması
• 3 orta boy soğan
• 1 kahve fincanı pirinç
• 12 demet maydanoz
• 12 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
• 1 yemek kaşığı domates ezmesi
• 1 yemek kaşığı yağ
Tarif
Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için birkaç kere yıkayın Kaynamış suda 34 dk haşlayın
Soğanları ince ince doğrayın Kıyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve 12 bardak su katıp hepsini karıştırın
Büyük yaprakları ortadan ikiye bölün sap ve orta damarını çıkartın 1 tatlı kaşığı içten koyup sararak ufak dolmalar yapın Tencerenin içine bir kat yaprak döşeyin ve üzerine dolmaları yerleştirin Dolmaların seviyesinde su ve 2 kaşık yağ koyun Üstünü de artan yapraklarla kapatın Kapağını kapatıp önce hızlı sonra da kısık ateşte pişirin Sarmısaklı ya da sade yoğurtla servis yapın
• 250 gr salamura veya taze yaprak
• 250 gr koyun kıyması
• 3 orta boy soğan
• 1 kahve fincanı pirinç
• 12 demet maydanoz
• 12 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
• 1 yemek kaşığı domates ezmesi
• 1 yemek kaşığı yağ
Tarif
Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için birkaç kere yıkayın Kaynamış suda 34 dk haşlayın
Soğanları ince ince doğrayın Kıyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve 12 bardak su katıp hepsini karıştırın
Büyük yaprakları ortadan ikiye bölün sap ve orta damarını çıkartın 1 tatlı kaşığı içten koyup sararak ufak dolmalar yapın Tencerenin içine bir kat yaprak döşeyin ve üzerine dolmaları yerleştirin Dolmaların seviyesinde su ve 2 kaşık yağ koyun Üstünü de artan yapraklarla kapatın Kapağını kapatıp önce hızlı sonra da kısık ateşte pişirin Sarmısaklı ya da sade yoğurtla servis yapın