iltasyazilim
FD Üye
Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg salamura yaprak
İç malzemesi:
*2 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*150 gram kıyma
*3 su bardağı pirinç
*2 adet et bulyon
*1 5 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı dolma baharı( bu baharat karışımının içinde her türlü baharat olduğundan ekstra baharat kullanmadım)
*1 adet rendelenmiş domates veya 1 paket hazır domates sosu
Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı Bu tarifi boş vaktimde her zaman yaparım ve buzluğa koyarım Buzluğa koymak amacıyla yaptığım için çok yapıyorum siz malzemeleri kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz
1
*Kullanacağınız yapraklar çok tuzlu ise bir gece önceden suda bekletin ve saracağınız zaman suyunu iyice sıkın
*İç malzememiz için öncelikle kuru soğan ve sarımsağı sıvı yağda çok hafif kızartalım
*Sonra kıymamızı ekleyelim ve hafif suyunu çekene kadar kavuralım
*Sonra içine pirinçi ekleyip biraz daha kavuralım
*Daha sonra domates rendesi ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatalım
*Ve et bulyonlarımızı malzememizin içine rendeleyip karıştıralım
*Daha sonra yapraklarımıza bir tatlı kaşığı kadar iç malzememizden koyup saralım
*Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine bir kapak veya ağır bir şey koyduktan sonra sarmaların üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak yaklaşık bir saat pişirelim
*Pişirme süresi yaprağınıza göre değişir ben bu kez tokat yaprağı kullandım çabuk piştiler
*Afiyet olsun?
*1 kg salamura yaprak
İç malzemesi:
*2 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*150 gram kıyma
*3 su bardağı pirinç
*2 adet et bulyon
*1 5 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı dolma baharı( bu baharat karışımının içinde her türlü baharat olduğundan ekstra baharat kullanmadım)
*1 adet rendelenmiş domates veya 1 paket hazır domates sosu
Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı Bu tarifi boş vaktimde her zaman yaparım ve buzluğa koyarım Buzluğa koymak amacıyla yaptığım için çok yapıyorum siz malzemeleri kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz
1
*Kullanacağınız yapraklar çok tuzlu ise bir gece önceden suda bekletin ve saracağınız zaman suyunu iyice sıkın
*İç malzememiz için öncelikle kuru soğan ve sarımsağı sıvı yağda çok hafif kızartalım
*Sonra kıymamızı ekleyelim ve hafif suyunu çekene kadar kavuralım
*Sonra içine pirinçi ekleyip biraz daha kavuralım
*Daha sonra domates rendesi ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatalım
*Ve et bulyonlarımızı malzememizin içine rendeleyip karıştıralım
*Daha sonra yapraklarımıza bir tatlı kaşığı kadar iç malzememizden koyup saralım
*Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine bir kapak veya ağır bir şey koyduktan sonra sarmaların üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak yaklaşık bir saat pişirelim
*Pişirme süresi yaprağınıza göre değişir ben bu kez tokat yaprağı kullandım çabuk piştiler
*Afiyet olsun?