iltasyazilim
FD Üye
Etsiz Çiğ Köfte (Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı “esmer çiğ köftelik bulgur
*2 adet küçük boy domates
*1 adet orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı sıvıyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2,5 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı ceviz içi
*1 avuç maydanoz yaprağı
*1 tatlı kaşığı isot
*1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
*2 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber (tam dolu olmasın)
*2 çay kaşığı kimyon
*Tuz
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yanında servis etmek için isteğe bağlı marul, domates, nar ekşisi ve ince lavaş
Etsiz Çiğ Köfte (Cevizli) Tarifi Yapılışı İnce tel süzgece köftelik bulguru koyup lavaboda hızlıca yıkayıp suyunu süzün ve bir karıştırma kabına koyun
Mutfak robotunda küçültülmüş soğanı, sarımsakları, kabukları soyulmuş domatesleri, cevizi, maydanozu ve sıvıyağını püre şekline gelene kadar robotta çekin ve bulgurun üzerine dökerek 1 dakika kadar karıştırın
Salçaları, nar ekşisini ve baharatları ekleyip iyice yoğurun Tuzunu en son köftenin tadına bakarak ekleyin
Biraz yoğurduktan sonra kolay olsun diye, tüm karışımı blender dan geçirebilirsiniz
Buzdolabında en az 2–3 saat dinlendirin Bir gün önceden yapıp dolapta da bekletebilirsiniz
Servis yapacağınız zaman çiğ köfteyi birkaç kez karıştırın ve daha sonra elinizle çiğ köfte şeklinde sıkıp, marul, nar ekşisi ve lavaş eşliğinde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun…
Püf Noktalar :
Güzel çiğ köfte yapmanın sırrı salça ve baharatlardan geçiyor Ev salçası her zaman daha iyi lezzet katacaktır Hazır salça kullanacaksanız köfteyi yoğururken köftenin rengine salçayı attırma ya da azaltma yapabilirsiniz
*2 su bardağı “esmer çiğ köftelik bulgur
*2 adet küçük boy domates
*1 adet orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı sıvıyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2,5 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı ceviz içi
*1 avuç maydanoz yaprağı
*1 tatlı kaşığı isot
*1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
*2 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber (tam dolu olmasın)
*2 çay kaşığı kimyon
*Tuz
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yanında servis etmek için isteğe bağlı marul, domates, nar ekşisi ve ince lavaş
Etsiz Çiğ Köfte (Cevizli) Tarifi Yapılışı İnce tel süzgece köftelik bulguru koyup lavaboda hızlıca yıkayıp suyunu süzün ve bir karıştırma kabına koyun
Mutfak robotunda küçültülmüş soğanı, sarımsakları, kabukları soyulmuş domatesleri, cevizi, maydanozu ve sıvıyağını püre şekline gelene kadar robotta çekin ve bulgurun üzerine dökerek 1 dakika kadar karıştırın
Salçaları, nar ekşisini ve baharatları ekleyip iyice yoğurun Tuzunu en son köftenin tadına bakarak ekleyin
Biraz yoğurduktan sonra kolay olsun diye, tüm karışımı blender dan geçirebilirsiniz
Buzdolabında en az 2–3 saat dinlendirin Bir gün önceden yapıp dolapta da bekletebilirsiniz
Servis yapacağınız zaman çiğ köfteyi birkaç kez karıştırın ve daha sonra elinizle çiğ köfte şeklinde sıkıp, marul, nar ekşisi ve lavaş eşliğinde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun…
Püf Noktalar :
Güzel çiğ köfte yapmanın sırrı salça ve baharatlardan geçiyor Ev salçası her zaman daha iyi lezzet katacaktır Hazır salça kullanacaksanız köfteyi yoğururken köftenin rengine salçayı attırma ya da azaltma yapabilirsiniz