iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler,
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Sivri biber
1 Patates
1 Domates (kabukları soyularak doğranacak)
İsteğe göre taze fasülye
1 Kuru Soğan
12 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım bardak su
Tuz
Yapılışı,
Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayarak tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin Bu arada diğer malzemeleri de küp küp doğrayın Yalnızca taze soğanı yemeklik doğrayın Zeytinyağını tencereye alıyoruz Isınınca soğanı kavuruyoruz Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin salçanın kokusu çıkınca (su hariç) diğer tüm malzemeleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın En kısık ateşe alın Zaten malzemeleri ekleyince sulanacaktır Arada suyunu kontrol edin az gibi gelirse yarım bardak suyu ilave edebilirsiniz
Afiyet olsun,
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Sivri biber
1 Patates
1 Domates (kabukları soyularak doğranacak)
İsteğe göre taze fasülye
1 Kuru Soğan
12 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım bardak su
Tuz
Yapılışı,
Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayarak tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin Bu arada diğer malzemeleri de küp küp doğrayın Yalnızca taze soğanı yemeklik doğrayın Zeytinyağını tencereye alıyoruz Isınınca soğanı kavuruyoruz Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin salçanın kokusu çıkınca (su hariç) diğer tüm malzemeleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın En kısık ateşe alın Zaten malzemeleri ekleyince sulanacaktır Arada suyunu kontrol edin az gibi gelirse yarım bardak suyu ilave edebilirsiniz
Afiyet olsun,
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.