Et olmadan doyamayanlar ya da ev halkına sebzeyi sevdirmenin yollarını arayanlara harika bir tarif geliyor.
Etli Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
1 kg taze fasulye
500 gr kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
2 adet büyük boy domates
4-5 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
İlk önce fasulyeleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün, sonra kılçıklarından ayıklayıp verev kesin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın, biberi ince ince kesin. Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğradıktan sonra sarımsakları ince ince kıyın et pişene kadar bir kenarda bekletin. Eti tencereye alın, suyunu salıp çekene kadar yağını ilave edip kavurun. Doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları etlerin üzerine ilave edip soteleyin. Salçayı ekleyip birazda salçayla kavurun. Taze fasulyeyi de ilave edip hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyenin rengi değişene kadar pişirin. Küp küp doğradığınız domates, sarımsağı ,tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip üzerine yeteri kadar su ekleyin kapağını kapatın ve orta-kısık ateşte pişirin. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.