iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Cevizli Kolay Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1, 5 çay kaşığı karbonat
*12 limon suyu
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*Buğday nişastası
*Yarım kilo ceviz
*250300 gr tereyağ
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*10 damla limon suyu
Ev Baklavası Cevizli Kolay Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı Baklava deyince nedense zor olur diye bir ifade belirir kafamızda Oysa oldukça kolay bir tatlı Yeter ki iste Gelelim tarifine Hamuru için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Hamuru yoğurduktan sonra 4 eşit parçaya bölün Her bir dört parçayı da 20 küçük bezeye bölün Toplamda 80 parça olacak Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına bol nişasta koyarak 10’ar 10’ar açın ilk 10’lu grubu merdaneyle açıp yağlanmış tepsiye serin İkinci 10’lu grup bezeyi de aynı şekilde açıp diğer yufkanın üzerine serpin ve cevizin bir 13 ini serpin Daha sonra diğer 2 adet 10’lu grubu açıp serin Kalan cevizin 12 sini serpin 2 adet 10’lu grubu açın ve üst üst serin cevizin kalanını serpin Geriye kalan 2 adet 10’lu grubu da açın ve serin Daha sonra Baklavayı önce 4 ‘e sonra her parçayı 2’ye bölün Her bir parçayı sağ ve sol kenarına paralel şekilde kesin Tereyağını eritin biraz kızdırın ve baklavaya eşit bir şekilde dökün 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Şerbeti için şeker, su ve limonu kıvam alana kadar kaynatın Baklava soğuk şerbet sıcak olacak şekilde şerbeti dökün İkram etmeden bir gece önce şerbeti dökerseniz daha güzel olur Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1, 5 çay kaşığı karbonat
*12 limon suyu
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*Buğday nişastası
*Yarım kilo ceviz
*250300 gr tereyağ
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*10 damla limon suyu
Ev Baklavası Cevizli Kolay Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı Baklava deyince nedense zor olur diye bir ifade belirir kafamızda Oysa oldukça kolay bir tatlı Yeter ki iste Gelelim tarifine Hamuru için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Hamuru yoğurduktan sonra 4 eşit parçaya bölün Her bir dört parçayı da 20 küçük bezeye bölün Toplamda 80 parça olacak Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına bol nişasta koyarak 10’ar 10’ar açın ilk 10’lu grubu merdaneyle açıp yağlanmış tepsiye serin İkinci 10’lu grup bezeyi de aynı şekilde açıp diğer yufkanın üzerine serpin ve cevizin bir 13 ini serpin Daha sonra diğer 2 adet 10’lu grubu açıp serin Kalan cevizin 12 sini serpin 2 adet 10’lu grubu açın ve üst üst serin cevizin kalanını serpin Geriye kalan 2 adet 10’lu grubu da açın ve serin Daha sonra Baklavayı önce 4 ‘e sonra her parçayı 2’ye bölün Her bir parçayı sağ ve sol kenarına paralel şekilde kesin Tereyağını eritin biraz kızdırın ve baklavaya eşit bir şekilde dökün 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Şerbeti için şeker, su ve limonu kıvam alana kadar kaynatın Baklava soğuk şerbet sıcak olacak şekilde şerbeti dökün İkram etmeden bir gece önce şerbeti dökerseniz daha güzel olur Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler