Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Baklavası (Çıtır Çıtır Mükemmel Lezzet )

Ev Baklavası (Çıtır Çıtır Mükemmel Lezzet )
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ev Baklavası (Çıtır Çıtır Mükemmel Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ veya margarin
*1 yemek kaşığı sirke
*1 su bardağı su
*4 su bardağı un
*Yeterince nişasta( bol olsun)

Araları için;

*Fındık (kullandım cevizde çok yakışıyor)

Baklavanın Üzeri için;

*250 gr tereyağ veya margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

*35 su bardağı toz şeker
*45 su bardağı su
*Bir dilim limon

Ev Baklavası (Çıtır Çıtır Mükemmel Lezzet ) Tarifi Yapılışı Şimdiden hepimizin bayramı mübarek olsun
Üstü çıtır altı hafif yumuşak baklava ile geldim Öncelikle şerbetimizi har ateşte koyulaşıncaya kadar yaklaşık 20 dk kaynatıyoruz Kapatmadan bir çay kaşığı limon suyumuzu ekleyip 2 dk sonra kapatalım ve soğumaya bırakalım
Geçiyorum tatlımıza yoğurma kabımızın içine un hariç tüm malzemeler konup iyice elimizle harmanlayalım
Unumuzu birden dökmeyelim Yavaş yavaş ilave edip hamuru yumuşak bir hal alıncaya kadar yoğuralım 4 su bardağı un kullandım, siz yine ölçülü yoğurun ele yapışmayan bir hamur olsun Tam bir tepsilik hamur hamuru hemen 30 eşit parçaya bölüyoruz Ceviz büyüklüğünde olsun Bezelerin hepsini mandalina büyüklüğünde açıp bol nişastaya buluyoruz Bir geniş kaba üst üste dizip üzerini streç filmle kapatıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz En az 3 saat dinlendiriyoruz Vaktiniz varsa bir gece dinlenebilir
Dinlenen hamurumuzu 5’şer tane üst üste koyup incecik açıyoruz Her 10 yufka arasına bol fındık serpiyoruz En üst katımızın yırtılmamasına dikkat edelim Ne kadar incecik açarsak o kadar güzel pişecektir ve çıtır olacaktır
Baklava dilimlenir Üzerine eritilen tereyağ ve sıvı yağ gezdirilir Küçük not; eriyen tereyağını hemen dökmeyin 5 dk sonra dökün Hamurlaşmasın baklava Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ilk sıcağı geçen tatlımıza soğumuş şerbetimizi döküyoruz Tatlımızın şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun şifa olsun canlar
*

858,507Konular
982,810Mesajlar
30,621Kullanıcılar
assfevleSon üye
Üst Alt