iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 buçuk çay bardağı süt (küçük çay bardağı)
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*Baklavayı açmak için nişasta
Baklavanın içi;
*200 gr iri kırılmış ceviz içi
Baklavanın üzerine sürmek için;
*200 gr tereyağı
Şerbet için;
*3 buçuk su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
Ev Baklavası (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri katıp elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim, hamurları ceviz büyüklüğünde 30 beze yapalım ve bezeleri nişastayla elimiz kadar açıp unlayarak üst üstte 5 tanesini koyup açalım İsteyen 10 tane birdende yapabilir her 10 sırada ceviz içinden serpelim, aralarına en üstü de açıp serdikten sonra kesip tereyağını köpük köpük eritip üzerinin her tarafını *eşit yağlayalım ve 180 derece *fırında 10 dk kızarttıktan sonra dereceyi 150 ye alıp 20 30 dk kızarana kadar gözetimde pişirelim Pişen baklavamızı çıkınca 2030 dk sonra şerbetini dökelim 2 3 saat sonra servise hazırdır Şerbetimizi önceden hazırlayıp soğutalım ,şerbeti ölçülerini kullanıp kaynamaya başladıktan son orta derece ısıda 12 15 dk yı geçmesin, kaynatıp alalım soğumaya bırakalım Şerbet soğuk baklava ılık olmalı ikisi de soğukta olabilir gevrek istiyorsanız baklavanızı afiyet olsun
*
*
*2 yumurta
*1 buçuk çay bardağı süt (küçük çay bardağı)
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*Baklavayı açmak için nişasta
Baklavanın içi;
*200 gr iri kırılmış ceviz içi
Baklavanın üzerine sürmek için;
*200 gr tereyağı
Şerbet için;
*3 buçuk su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
Ev Baklavası (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri katıp elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim, hamurları ceviz büyüklüğünde 30 beze yapalım ve bezeleri nişastayla elimiz kadar açıp unlayarak üst üstte 5 tanesini koyup açalım İsteyen 10 tane birdende yapabilir her 10 sırada ceviz içinden serpelim, aralarına en üstü de açıp serdikten sonra kesip tereyağını köpük köpük eritip üzerinin her tarafını *eşit yağlayalım ve 180 derece *fırında 10 dk kızarttıktan sonra dereceyi 150 ye alıp 20 30 dk kızarana kadar gözetimde pişirelim Pişen baklavamızı çıkınca 2030 dk sonra şerbetini dökelim 2 3 saat sonra servise hazırdır Şerbetimizi önceden hazırlayıp soğutalım ,şerbeti ölçülerini kullanıp kaynamaya başladıktan son orta derece ısıda 12 15 dk yı geçmesin, kaynatıp alalım soğumaya bırakalım Şerbet soğuk baklava ılık olmalı ikisi de soğukta olabilir gevrek istiyorsanız baklavanızı afiyet olsun
*
*