iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tadında Havuç Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklava yufkası
*1 su bardağı ceviz
*1 paket margarin
Şerbet için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Ev Baklavası Tadında Havuç Dilimi Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup ocağa alıp kaynamaya bırakalım 15 dk yüksek ateşte kaynasın
*Ocaktan almadan 1 dk önce bir kaç damla limon suyu sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım
*Küçük bir tavaya margarini alıp eritelim Rengi biraz kahve olunca altını kapatalım
*Yufkayı tezgaha serelim büyük boy borcamın alt kısmını üzerine koyup yuvarlak keselim
*Borcamı fırça yardımıyla margarinle yağlayalım 2 kat yufkayı serip fırçayla yağlayalım
*16 kat olacak şekilde ikişer ikişer yağlayalım
*16 Katı yağlamıyoruz üzerine ceviz serpip tekrardan 16 kat daha olacak şekilde yağlıyoruz
*Baklavamızı havuç dilimi olacak şekilde kesiyoruz
*Ben önce artı şeklinde kestim sonrada üçgen şekilde
*Geriye kalan margarini de üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz
*Altı ve üzeri kızaran baklavayı fırından çıkarıp 2 dk bekletip şerbeti döküyoruz
*1 gece dinlenince tüm katlar şerbeti çekiyor ve ev baklavası gibi oluyor
*Geriye kalan yufkayı buzdolabı poşetine hava almayacak şekilde koyup buzluğa koyun
*Kenardan kalan kısımları ziyan etmiyoruz
*Minik minik kesip onlardan da aynı şekilde bu tatlıdan yapıyoruz
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not; katmer poğaça tarifini isteyen olursa Elif Atalar’ın sayfasına bakabilir Bende oradan bakıp yaptım?
*
*1 paket baklava yufkası
*1 su bardağı ceviz
*1 paket margarin
Şerbet için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Ev Baklavası Tadında Havuç Dilimi Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup ocağa alıp kaynamaya bırakalım 15 dk yüksek ateşte kaynasın
*Ocaktan almadan 1 dk önce bir kaç damla limon suyu sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım
*Küçük bir tavaya margarini alıp eritelim Rengi biraz kahve olunca altını kapatalım
*Yufkayı tezgaha serelim büyük boy borcamın alt kısmını üzerine koyup yuvarlak keselim
*Borcamı fırça yardımıyla margarinle yağlayalım 2 kat yufkayı serip fırçayla yağlayalım
*16 kat olacak şekilde ikişer ikişer yağlayalım
*16 Katı yağlamıyoruz üzerine ceviz serpip tekrardan 16 kat daha olacak şekilde yağlıyoruz
*Baklavamızı havuç dilimi olacak şekilde kesiyoruz
*Ben önce artı şeklinde kestim sonrada üçgen şekilde
*Geriye kalan margarini de üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz
*Altı ve üzeri kızaran baklavayı fırından çıkarıp 2 dk bekletip şerbeti döküyoruz
*1 gece dinlenince tüm katlar şerbeti çekiyor ve ev baklavası gibi oluyor
*Geriye kalan yufkayı buzdolabı poşetine hava almayacak şekilde koyup buzluğa koyun
*Kenardan kalan kısımları ziyan etmiyoruz
*Minik minik kesip onlardan da aynı şekilde bu tatlıdan yapıyoruz
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not; katmer poğaça tarifini isteyen olursa Elif Atalar’ın sayfasına bakabilir Bende oradan bakıp yaptım?
*