iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
**1 çay bardağı sıvı yağ
**1 çay bardağı su
**1 tane kabartma tozu
**1 tane yumurta
**4 su bardağı un
**çeyrek limon suyu
**1 çay kaşığı tuz
Arası için
**Nişasta
Üzeri için
**125 gr margarin
Kaymağı için
*1 çay bardağı irmik
*700 ml süt
*1 su bardağı Antep fıstığı
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz(Ilık olacak)
Sonra kaymağını pişiriyoruz Soğusun Sonra hamur malzemelerini katıp iyice yoğurun 20 tane beze yapıp üzerini nemli bezle örtüyoruz 10 tanesini açıp aralarına bol nişasta serperek açın Tepsiye göre büyüklüğünü ayarların Sonra soğuyan kaymağı döküp yayın üzerine fıstığı serpin Geri kalan 10 tane bezeyi de açıp üzerine yerleştirin ve dilediğiniz şeklinde kesin Üzerine 125 gr margarin eritip döküyoruz Yaklaşık 45 dk fansız olarak pişirin İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz Servise hazırAfiyet olsun
*1 çay bardağı süt
**1 çay bardağı sıvı yağ
**1 çay bardağı su
**1 tane kabartma tozu
**1 tane yumurta
**4 su bardağı un
**çeyrek limon suyu
**1 çay kaşığı tuz
Arası için
**Nişasta
Üzeri için
**125 gr margarin
Kaymağı için
*1 çay bardağı irmik
*700 ml süt
*1 su bardağı Antep fıstığı
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz(Ilık olacak)
Sonra kaymağını pişiriyoruz Soğusun Sonra hamur malzemelerini katıp iyice yoğurun 20 tane beze yapıp üzerini nemli bezle örtüyoruz 10 tanesini açıp aralarına bol nişasta serperek açın Tepsiye göre büyüklüğünü ayarların Sonra soğuyan kaymağı döküp yayın üzerine fıstığı serpin Geri kalan 10 tane bezeyi de açıp üzerine yerleştirin ve dilediğiniz şeklinde kesin Üzerine 125 gr margarin eritip döküyoruz Yaklaşık 45 dk fansız olarak pişirin İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz Servise hazırAfiyet olsun