iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
AÇMAK İÇİN;
*Yarım kg nişasta
*Yarım paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN;
*1 su bardağı fındık ya da ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN;
*1 paket margarin
*1 çay kaşığı limon suyu
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Hamur kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamda yoğurulur Tepsi unlanır Ceviz büyüklüğünde yaklaşık 4045 tane beze yapılır Kurumaması için üzeri örtülür ve dinlendirilir Bezeler tek tek karış büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta konularak üst üste dizilir Beze sayısı 3 eşit parçaya bölünür 45 beze çıktıysa 15 tane beze açılarak üst üste konulur Merdaneyle tepsi büyüklüğüne getirilir Üzerine fındığın yarısı serpilir Tekrar 2 Grup hamur üst üste konularak açılır Yine üzerine fındık serpilir Son olarak 3 Grup hamur da açılarak fındığın üzerine serilir İstenilen şekilde dilimlenir Yağ kızdırılır Hafif pembeleşince baklavanın üzerine dökülür 150 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir Baklava pişerken diğer tarafta da şerbeti hazırlanır Fırından çıkarılan baklavanın üzerine sıcak şerbet dökülür AFİYET OLSUN
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
AÇMAK İÇİN;
*Yarım kg nişasta
*Yarım paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN;
*1 su bardağı fındık ya da ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN;
*1 paket margarin
*1 çay kaşığı limon suyu
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Hamur kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamda yoğurulur Tepsi unlanır Ceviz büyüklüğünde yaklaşık 4045 tane beze yapılır Kurumaması için üzeri örtülür ve dinlendirilir Bezeler tek tek karış büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta konularak üst üste dizilir Beze sayısı 3 eşit parçaya bölünür 45 beze çıktıysa 15 tane beze açılarak üst üste konulur Merdaneyle tepsi büyüklüğüne getirilir Üzerine fındığın yarısı serpilir Tekrar 2 Grup hamur üst üste konularak açılır Yine üzerine fındık serpilir Son olarak 3 Grup hamur da açılarak fındığın üzerine serilir İstenilen şekilde dilimlenir Yağ kızdırılır Hafif pembeleşince baklavanın üzerine dökülür 150 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir Baklava pişerken diğer tarafta da şerbeti hazırlanır Fırından çıkarılan baklavanın üzerine sıcak şerbet dökülür AFİYET OLSUN