Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

AÇMAK İÇİN;


*Yarım kg nişasta
*Yarım paket kabartma tozu

İÇİ İÇİN;


*1 su bardağı fındık ya da ceviz

ŞERBETİ İÇİN;


*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN;


*1 paket margarin
*1 çay kaşığı limon suyu

Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Hamur kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamda yoğurulur Tepsi unlanır Ceviz büyüklüğünde yaklaşık 4045 tane beze yapılır Kurumaması için üzeri örtülür ve dinlendirilir Bezeler tek tek karış büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta konularak üst üste dizilir Beze sayısı 3 eşit parçaya bölünür 45 beze çıktıysa 15 tane beze açılarak üst üste konulur Merdaneyle tepsi büyüklüğüne getirilir Üzerine fındığın yarısı serpilir Tekrar 2 Grup hamur üst üste konularak açılır Yine üzerine fındık serpilir Son olarak 3 Grup hamur da açılarak fındığın üzerine serilir İstenilen şekilde dilimlenir Yağ kızdırılır Hafif pembeleşince baklavanın üzerine dökülür 150 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir Baklava pişerken diğer tarafta da şerbeti hazırlanır Fırından çıkarılan baklavanın üzerine sıcak şerbet dökülür AFİYET OLSUN
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt