iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ Yarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 4, 5 5 su bardağı un Açmak için :
Yarım kilo mısır nişastası ve içine 2 yemek kaşığı un Aralarına serpmek için :
Ceviz ya da fındık kırığı 250 gr tereyağ 1 küçük çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için :
3, 5 su bardağı su 3, 5 su bardağı şeker Çeyrek limon suyu
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 2 saat
Pişirme: 50dk
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
Ramazan bayramında yaptığım kıyır kıyır bir baklava hazır sananlar bile oldu
2 – 3 bayramdır bu şekilde yapıyorum tatlımı çok pratik oluyor; ))
Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştıralım ve yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak güzel bir hamur yapalım 15 – 20 dk kadar dinlendirelim
Hamurdan ceviz büyüklüğünde belki daha da küçük bezeler yapalım 60 adet küçük beze çıkaralım bunları nişasta serpilmiş bir tepsiye dizelim ve üstünü nemli bir örtü ile kapatalım
Ben 10 arlı bezelerden 40 katlı bir tatlı yaptım büyük tepsiyle kayınvalideme götürdüm geriye kalan 20 küçük bezeyi de 10 arlı grup halinde küçük tepsiyle 20 katlı bir baklava yaptım evdekilere
Nişasta ile unu karıştırıp, açmak için hazırlayalım iç olarak hangisini kullanacaksak onu da çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirip, hazırlayalım Ben bazen fındık, bazen ceviz kullanıyorum şahsen; ) )
Büyük fırın tepsisinin dibini yağlayalım
Masaya yada tezgaha nişasta karışımından biraz döküp üstüne bir beze koyalım bezenin üstüne tekrar nisastadan koyup tatlı tabağı büyüklüğünde merdane veya oklavayla büyütelim Bunu kenara alıp, diğer 9 bezeyi aralarına nişasta serpmek üzere 10 adet bezeyi bu şekilde büyütelim
Tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız bu 10 lu grubun üstüne bolca nişasta sürüp, merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım
Tepsiyi hamurun üstüne koyup ölçebilirsiniz, fazla gelen yerlerini kesin bunu tepsinin dibine güzelce yerleştirip üstüne fındık kırığından serpelim
2 Sırayı da aynı şekilde yapıp büyüttüğümüz 10 adet bezeyi merdaneyle tepsi büyüklüğüne getirip, fındık kırığının üstüne yerleştirelim araya tekrar fındık kırığı serpelim
3 Sırayı aynı şekilde 10 tane bezeyi büyütüp fındık kırığının üstüne serelim tekrar fındık kırığı serpelim ve son olarak,
4 grubu da 10 tane bezeyi büyütüp tatlımızın üzerini kapatalım işlem tamam 40 katlı baklavamız hazır
Diğer 20 adet bezeyi de 10 arlı grup halinde açıp, aynı şekilde yapıp 20 katlı küçük bir tepsi daha çıkarabilirsiniz
veya 20 bezeyi de 10 arlı grup halinde tekrar açıp, 60 katlı bir tepsi baklava da çıkarabilirsiniz, tercih sizin
Tepsilerimiz hazır şimdi bunları baklava şeklinde dilimleyelim yağını eritip karıştıralım baklavanın her yerine gelecek şekilde yağını gezdirelim önce 160 derecede 30 dk Ağır ağır sonra da 20 – 25 dk 180 derecede kontrollü bir şekilde tatlının üstü kızarana kadar pişirelim baklavamız hazır
Bayramdan 1 gün önce şerbeti hazırlayıp 15 dk kadar kaynatalım ve limon suyunu ekleyelim bir kaç dk daha kaynadıktan sonra, şerbeti soğutalım ve ılık şerbeti soğuk tatlıya dökelim
Ben bunu kıyır sevdiğimden ılık şerbetin bir tık altında da ılık yapıp döküyorum
Şerbetini sabaha kadar çekiyor Afiyet Olsun
2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ Yarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 4, 5 5 su bardağı un Açmak için :
Yarım kilo mısır nişastası ve içine 2 yemek kaşığı un Aralarına serpmek için :
Ceviz ya da fındık kırığı 250 gr tereyağ 1 küçük çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için :
3, 5 su bardağı su 3, 5 su bardağı şeker Çeyrek limon suyu
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 2 saat
Pişirme: 50dk
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
Ramazan bayramında yaptığım kıyır kıyır bir baklava hazır sananlar bile oldu
2 – 3 bayramdır bu şekilde yapıyorum tatlımı çok pratik oluyor; ))
Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştıralım ve yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak güzel bir hamur yapalım 15 – 20 dk kadar dinlendirelim
Hamurdan ceviz büyüklüğünde belki daha da küçük bezeler yapalım 60 adet küçük beze çıkaralım bunları nişasta serpilmiş bir tepsiye dizelim ve üstünü nemli bir örtü ile kapatalım
Ben 10 arlı bezelerden 40 katlı bir tatlı yaptım büyük tepsiyle kayınvalideme götürdüm geriye kalan 20 küçük bezeyi de 10 arlı grup halinde küçük tepsiyle 20 katlı bir baklava yaptım evdekilere
Nişasta ile unu karıştırıp, açmak için hazırlayalım iç olarak hangisini kullanacaksak onu da çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirip, hazırlayalım Ben bazen fındık, bazen ceviz kullanıyorum şahsen; ) )
Büyük fırın tepsisinin dibini yağlayalım
Masaya yada tezgaha nişasta karışımından biraz döküp üstüne bir beze koyalım bezenin üstüne tekrar nisastadan koyup tatlı tabağı büyüklüğünde merdane veya oklavayla büyütelim Bunu kenara alıp, diğer 9 bezeyi aralarına nişasta serpmek üzere 10 adet bezeyi bu şekilde büyütelim
Tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız bu 10 lu grubun üstüne bolca nişasta sürüp, merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım
Tepsiyi hamurun üstüne koyup ölçebilirsiniz, fazla gelen yerlerini kesin bunu tepsinin dibine güzelce yerleştirip üstüne fındık kırığından serpelim
2 Sırayı da aynı şekilde yapıp büyüttüğümüz 10 adet bezeyi merdaneyle tepsi büyüklüğüne getirip, fındık kırığının üstüne yerleştirelim araya tekrar fındık kırığı serpelim
3 Sırayı aynı şekilde 10 tane bezeyi büyütüp fındık kırığının üstüne serelim tekrar fındık kırığı serpelim ve son olarak,
4 grubu da 10 tane bezeyi büyütüp tatlımızın üzerini kapatalım işlem tamam 40 katlı baklavamız hazır
Diğer 20 adet bezeyi de 10 arlı grup halinde açıp, aynı şekilde yapıp 20 katlı küçük bir tepsi daha çıkarabilirsiniz
veya 20 bezeyi de 10 arlı grup halinde tekrar açıp, 60 katlı bir tepsi baklava da çıkarabilirsiniz, tercih sizin
Tepsilerimiz hazır şimdi bunları baklava şeklinde dilimleyelim yağını eritip karıştıralım baklavanın her yerine gelecek şekilde yağını gezdirelim önce 160 derecede 30 dk Ağır ağır sonra da 20 – 25 dk 180 derecede kontrollü bir şekilde tatlının üstü kızarana kadar pişirelim baklavamız hazır
Bayramdan 1 gün önce şerbeti hazırlayıp 15 dk kadar kaynatalım ve limon suyunu ekleyelim bir kaç dk daha kaynadıktan sonra, şerbeti soğutalım ve ılık şerbeti soğuk tatlıya dökelim
Ben bunu kıyır sevdiğimden ılık şerbetin bir tık altında da ılık yapıp döküyorum
Şerbetini sabaha kadar çekiyor Afiyet Olsun