iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
İçi için:
*Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*Yarım kiloya yakın tereyağı
Şerbeti için
*4 su bardak şeker ve
*5 su bardak suyu tencereye koyup 20 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 12 dk daha kaynatın
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Ev baklavası hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun 70 80 parça olacak
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin Ben kare Tepsiye yapıp hafif kenarlarını kestim
İstediğiniz şekilde kesip sekil verebilirsiniz üzerine erittiğimiz tereyağını güzelce dökün Fırınınızı 180 dereceye getirin hafif kızardıktan sonra dereceyi indirin 160 olabilir daha güzel ve kıtır sevenler için güzel kızardıktan sonra sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün*Şerbetle tatlı birbirine doyduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet şeker olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
İçi için:
*Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*Yarım kiloya yakın tereyağı
Şerbeti için
*4 su bardak şeker ve
*5 su bardak suyu tencereye koyup 20 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 12 dk daha kaynatın
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Ev baklavası hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun 70 80 parça olacak
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin Ben kare Tepsiye yapıp hafif kenarlarını kestim
İstediğiniz şekilde kesip sekil verebilirsiniz üzerine erittiğimiz tereyağını güzelce dökün Fırınınızı 180 dereceye getirin hafif kızardıktan sonra dereceyi indirin 160 olabilir daha güzel ve kıtır sevenler için güzel kızardıktan sonra sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün*Şerbetle tatlı birbirine doyduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet şeker olsun