iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 yumurta
*1 su bardağı su
*Aldığı kadar un
*İçi için ;ceviz
*Açmak için; nişasta
*Üzeri için ;1 paket margarin ve 1 su bardağı kadar sıvı yağ
Şerbet için;
*4, 5 su bardağı su
*4, 5 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Malzemelerimizi katıp yumuşak eli bırakan bir hamur yapıp dinlenmeye bırakıyoruz
*Dinlen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve 10 tane olacak şekilde tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta sürüyoruz
*Üst üste koyduğumuz hamurumuzu tepsi büyüklüğüne getiriyoruz
*Ben 70 kat yaptım
*Orta kata iç harcımızı koyuyoruz
*Bu şekilde tepsiyi tamamlıyoruz
*Ardından kestiğimiz tatlımızın yağını döküyoruz ve 175 derecede fırınlıyoruz
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak Şerbetle buluşturup dinlendikten sonra servise hazırlıyoruz
*100 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 yumurta
*1 su bardağı su
*Aldığı kadar un
*İçi için ;ceviz
*Açmak için; nişasta
*Üzeri için ;1 paket margarin ve 1 su bardağı kadar sıvı yağ
Şerbet için;
*4, 5 su bardağı su
*4, 5 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Malzemelerimizi katıp yumuşak eli bırakan bir hamur yapıp dinlenmeye bırakıyoruz
*Dinlen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve 10 tane olacak şekilde tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta sürüyoruz
*Üst üste koyduğumuz hamurumuzu tepsi büyüklüğüne getiriyoruz
*Ben 70 kat yaptım
*Orta kata iç harcımızı koyuyoruz
*Bu şekilde tepsiyi tamamlıyoruz
*Ardından kestiğimiz tatlımızın yağını döküyoruz ve 175 derecede fırınlıyoruz
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak Şerbetle buluşturup dinlendikten sonra servise hazırlıyoruz