iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un (az gelirse un ilave edebilirsiniz)
İçi için;
*Kırılmış ceviz
Açmak için;
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
*1 paket tereyağı
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir kaba 3 tane yumurtamızı kırıp karıştırıyoruz
*Ardından sıvı yağ ve süt ilave ediyoruz Tuz ilave edip harcımızı karıştırıyoruz
*Ardından un ve kabartma tozumuzu karıştırıp, hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve 510 dk dinlendiriyoruz
*Dinlendikten sonra hamurumuzu 30 küçük bezelere ayırıyoruz
*Bezelerimiz bir tabak büyüklüğünde oklava yardımıyla nişasta ile açıyoruz
*Böyle 10 tane bezeyi bir tabak büyüklüğünde açtıysak hepsini üst üste koyup, tepsi boyutuna getiriyoruz ve yaptığımız hamuru tepsimize sıralıyoruz
*Ardından cevizlerimizi üzerine serpiyoruz
*İsteğe bağlı fazla koyabilirsiniz Ardından yine aynı şekli yapıyoruz O bezeyi nişasta ile yine tabak büyüklüğünde açıyoruz
*Açtıktan sonra 10 tane bezeyi üst üste ilave edip, tepsi boyuna göre açıyoruz
*Açtıktan sonra yine tepsimizi sıralıyoruz ve yine üzerine ceviz ilave edip, son hamurumuzu yine aynı şekil yapıp, üzerine koyuyoruz
*Baklavamızı istediğimiz şekil kesiyoruz ve eritilmiş 1 tane tereyağ ilave edip, önceden ısıtılmış fırına ilave ediyoruz
*Kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz
*Şerbetimizi hazırlıyoruz, 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su ilave edip, ocağa bırakıyoruz İyice kaynamasını bekliyoruz
*Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyu ilave ediyoruz ve biraz daha kaynamasını bekliyoruz ve kaynadıktan sonra sıcak olan baklavaya ılık şerbetimizi ilave ediyoruz Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un (az gelirse un ilave edebilirsiniz)
İçi için;
*Kırılmış ceviz
Açmak için;
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
*1 paket tereyağı
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir kaba 3 tane yumurtamızı kırıp karıştırıyoruz
*Ardından sıvı yağ ve süt ilave ediyoruz Tuz ilave edip harcımızı karıştırıyoruz
*Ardından un ve kabartma tozumuzu karıştırıp, hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve 510 dk dinlendiriyoruz
*Dinlendikten sonra hamurumuzu 30 küçük bezelere ayırıyoruz
*Bezelerimiz bir tabak büyüklüğünde oklava yardımıyla nişasta ile açıyoruz
*Böyle 10 tane bezeyi bir tabak büyüklüğünde açtıysak hepsini üst üste koyup, tepsi boyutuna getiriyoruz ve yaptığımız hamuru tepsimize sıralıyoruz
*Ardından cevizlerimizi üzerine serpiyoruz
*İsteğe bağlı fazla koyabilirsiniz Ardından yine aynı şekli yapıyoruz O bezeyi nişasta ile yine tabak büyüklüğünde açıyoruz
*Açtıktan sonra 10 tane bezeyi üst üste ilave edip, tepsi boyuna göre açıyoruz
*Açtıktan sonra yine tepsimizi sıralıyoruz ve yine üzerine ceviz ilave edip, son hamurumuzu yine aynı şekil yapıp, üzerine koyuyoruz
*Baklavamızı istediğimiz şekil kesiyoruz ve eritilmiş 1 tane tereyağ ilave edip, önceden ısıtılmış fırına ilave ediyoruz
*Kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz
*Şerbetimizi hazırlıyoruz, 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su ilave edip, ocağa bırakıyoruz İyice kaynamasını bekliyoruz
*Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyu ilave ediyoruz ve biraz daha kaynamasını bekliyoruz ve kaynadıktan sonra sıcak olan baklavaya ılık şerbetimizi ilave ediyoruz Afiyet olsun