iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 kabartma tozu un
Açmak için açmak için;
*Nişasta
Yağlamak için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket margarin veya tereyağ
İçi için;
**250 gr ceviz
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 buçukta su şerbet
*Kaynamaya başladığında altını kısıp 15 dakika kaynatıp bir dilim limon atıp kapatıyoruz
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Sıvı malzemeleri karıştırın
*Sonra unu ekle kabartma tozunu ekle kontrolü şekilde un ekle ele yapışmayacak bir hamur elde edilecek
*Hamur 45 dakika dinlenecek
*Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayıracaksınız
*Servis tabağı kadar açıp üstüne nişastalayacaksınız
*Hepsini açtıktan sonra beşer beşer alıp biraz açıp birer birer oklavaya sarıp aralarına nişasta dürüp incelene kadar bu işlemi yapacaksınız
*Birer birer tepsiye koyup margarin ve sıvıyağ karışımı ile yağlayacaksınız
*Yufkaların yarısını tepsiye dizdikten sonra cevizlerinizi dökün sonra ve kalan yufkaları da koyup bitirin
*Sonra dilimlerinizi kesin geri kalan yapınız
*Yağları eritip* her yerine gelecek şekilde dökün
*150 derece de 2 saat pişirin
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı ,afiyet olsun
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 kabartma tozu un
Açmak için açmak için;
*Nişasta
Yağlamak için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket margarin veya tereyağ
İçi için;
**250 gr ceviz
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 buçukta su şerbet
*Kaynamaya başladığında altını kısıp 15 dakika kaynatıp bir dilim limon atıp kapatıyoruz
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Sıvı malzemeleri karıştırın
*Sonra unu ekle kabartma tozunu ekle kontrolü şekilde un ekle ele yapışmayacak bir hamur elde edilecek
*Hamur 45 dakika dinlenecek
*Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayıracaksınız
*Servis tabağı kadar açıp üstüne nişastalayacaksınız
*Hepsini açtıktan sonra beşer beşer alıp biraz açıp birer birer oklavaya sarıp aralarına nişasta dürüp incelene kadar bu işlemi yapacaksınız
*Birer birer tepsiye koyup margarin ve sıvıyağ karışımı ile yağlayacaksınız
*Yufkaların yarısını tepsiye dizdikten sonra cevizlerinizi dökün sonra ve kalan yufkaları da koyup bitirin
*Sonra dilimlerinizi kesin geri kalan yapınız
*Yağları eritip* her yerine gelecek şekilde dökün
*150 derece de 2 saat pişirin
*Tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı ,afiyet olsun