iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Çay kaşığının ucunda tuz (1 kez çileyin)
*1 paket kabartma tozu, vanilya
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak tahmini 1 kilo falan )
Hamuru açmak için;
*1 su bardağı mısır nişastası
İçi için;
*Çekilmiş fıstık
Üzeri için;
*150 gr tereyağı
Şerbeti için;
*3,5 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Şerbetin Hazırlanması
Şekeri suyu ve limonu bir tencereye koyun Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısın kaynasın 34 dakika sonra ocaktan alın, soğusun
Hazırlanması
Malzemeleri ekleyin Ele yapışmayan kıvamda hamurunuzu yoğurun
Toplamda 20 tane minik bezeniz oldu (Ceviz den az büyük bezeler)
10’ar ayırın bezeleri, daha rahat çalışırsınız Yuvarlak borcam kullandım
Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye yayın
Diğer bezeleri de nişasta ile açıp tepsiye yerleştirin 2 ve 4 Katlarda arasına bol dövülmüş fıstık serpin
Keskin bir bıçak ile istediğiniz şekilde kesin Tereyağını eritin ve her yerine gelecek şekilde dökün
180 Derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin Fırından çıkarmadan önce altını kontrol etmeyi unutmayın Baklava yüksek ateşte pişirilirse ara katları iyi pişmeyebilir
İyice kızardıktan sonra fırından çıkarın
5 – 10 dinlendikten sonra şerbetini yavaş yavaş çektikçe dökün
2 – 3 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Not : Fıstık hafif oluyor ve biz genellikle çiğ fıstıktan yaparız
Siz isterseniz ceviz yada antep fıstığı kullanabilirsiniz
Baklava dilimi kesemediğim için bu şekilde kestim onu beceremiyorum )
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Çay kaşığının ucunda tuz (1 kez çileyin)
*1 paket kabartma tozu, vanilya
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak tahmini 1 kilo falan )
Hamuru açmak için;
*1 su bardağı mısır nişastası
İçi için;
*Çekilmiş fıstık
Üzeri için;
*150 gr tereyağı
Şerbeti için;
*3,5 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Şerbetin Hazırlanması
Şekeri suyu ve limonu bir tencereye koyun Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısın kaynasın 34 dakika sonra ocaktan alın, soğusun
Hazırlanması
Malzemeleri ekleyin Ele yapışmayan kıvamda hamurunuzu yoğurun
Toplamda 20 tane minik bezeniz oldu (Ceviz den az büyük bezeler)
10’ar ayırın bezeleri, daha rahat çalışırsınız Yuvarlak borcam kullandım
Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye yayın
Diğer bezeleri de nişasta ile açıp tepsiye yerleştirin 2 ve 4 Katlarda arasına bol dövülmüş fıstık serpin
Keskin bir bıçak ile istediğiniz şekilde kesin Tereyağını eritin ve her yerine gelecek şekilde dökün
180 Derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin Fırından çıkarmadan önce altını kontrol etmeyi unutmayın Baklava yüksek ateşte pişirilirse ara katları iyi pişmeyebilir
İyice kızardıktan sonra fırından çıkarın
5 – 10 dinlendikten sonra şerbetini yavaş yavaş çektikçe dökün
2 – 3 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Not : Fıstık hafif oluyor ve biz genellikle çiğ fıstıktan yaparız
Siz isterseniz ceviz yada antep fıstığı kullanabilirsiniz
Baklava dilimi kesemediğim için bu şekilde kestim onu beceremiyorum )