iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 cimdik tuz
*Un
*Açmak için nişasta
Fırına vermek için;
*1 paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*300 gram kavrulmuş fıstık, vanilya
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su, vanilya
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Hamurumuzu yoğurup iki yere ayırıyoruz Sonra onları da her birinden 14 beze *yapıyoruz Benim tepsim küçük olduğu için hamurumdan baya arta kaldı Ziyanı yok buz dolabında koyup başka bir gün değerlendireceğim 14 bezemi nişastayla açıp tepsiye dizin, iç harcını dökün Diğer 14 ünü de açıp üzerine serin Baklavayı kesip yağını dökün ve fırına koyun Bu arada da şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın Baklava fırında çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyin Daha sonra şerbetini ilave edin
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 cimdik tuz
*Un
*Açmak için nişasta
Fırına vermek için;
*1 paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*300 gram kavrulmuş fıstık, vanilya
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su, vanilya
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Hamurumuzu yoğurup iki yere ayırıyoruz Sonra onları da her birinden 14 beze *yapıyoruz Benim tepsim küçük olduğu için hamurumdan baya arta kaldı Ziyanı yok buz dolabında koyup başka bir gün değerlendireceğim 14 bezemi nişastayla açıp tepsiye dizin, iç harcını dökün Diğer 14 ünü de açıp üzerine serin Baklavayı kesip yağını dökün ve fırına koyun Bu arada da şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın Baklava fırında çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyin Daha sonra şerbetini ilave edin