iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Un
*1 kiloya yakın nişasta
Aralarına;
*Ceviz
*1 paket tereyağı
*1 paket margarin
*Yarım kiloya yakın sıvı yağ
Şerbet;
*4 bardak şeker
*4 bardak su
*4 damla
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Çok yumuşak ve yağlı bir hamur yoğuralım Biraz bekletelim küçük küçük 70 beze yapılır bezeler 10 – 10 Açılıp büyütülür Açmaya başlayınca nişasta serpilir ben ince açıyorum arkadaşlar 7 kat açıcaz İsteğe bağlı şekilde katlarına bol ceviz Serpilir son katıda açıp şekli verilir Ben bu sene çiçek şeklinde kestim arkadaşlar ama gayet güzel oldu YouTube baktım kesme işlemineYağlar yakmadan eritilir sıvı yağ eklenip kesilen baklavanın her tarafına dökülür 10 dakika kadar bekletilir ve 175180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir su ve şekeri tencereye alalım ve kaynatalım kaynayınca limon sıkılıp 15 dakika daha kaynatılır Altını söndürüp 5 dakika sonra baklavanın üzerine şerbet dökülür afiyet olsun Her sene açarım ve harika olduğunu söylerler deneyin arkadaşlar
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Un
*1 kiloya yakın nişasta
Aralarına;
*Ceviz
*1 paket tereyağı
*1 paket margarin
*Yarım kiloya yakın sıvı yağ
Şerbet;
*4 bardak şeker
*4 bardak su
*4 damla
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Çok yumuşak ve yağlı bir hamur yoğuralım Biraz bekletelim küçük küçük 70 beze yapılır bezeler 10 – 10 Açılıp büyütülür Açmaya başlayınca nişasta serpilir ben ince açıyorum arkadaşlar 7 kat açıcaz İsteğe bağlı şekilde katlarına bol ceviz Serpilir son katıda açıp şekli verilir Ben bu sene çiçek şeklinde kestim arkadaşlar ama gayet güzel oldu YouTube baktım kesme işlemineYağlar yakmadan eritilir sıvı yağ eklenip kesilen baklavanın her tarafına dökülür 10 dakika kadar bekletilir ve 175180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir su ve şekeri tencereye alalım ve kaynatalım kaynayınca limon sıkılıp 15 dakika daha kaynatılır Altını söndürüp 5 dakika sonra baklavanın üzerine şerbet dökülür afiyet olsun Her sene açarım ve harika olduğunu söylerler deneyin arkadaşlar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.