Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Baklavası

Ev Baklavası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;


*125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 su bardağı su
*6, 5 su bardağı un

Açmak için;


*Buğday veya mısır nişastası

Üzeri için;


*250 gr eritilmiş tereyağı

Şerbet için;


*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon

Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza koyuyoruz Bir tur yoğurduktan sonra unu ilave ederek kulak memesi kıvamına getiriyoruz Hazırladığımız hamurdan 15 beze çıkartıyoruz Bezeleri tek tek açıp önce ilk 5 beze olmak üzere açıp tepsiye dizip üstüne harcımızın bir kısmını döküyoruz Daha sonra diğer 5 bezeyi de tek tek açıp tepsiye diziyoruz ve kalan harcımızı döküyoruz Son 5 bezeyi de aynı şekilde açıp tepsiye dizdikten sonra istediğiniz şekilde kesiyorsunuz Erittiğiniz tereyağını üzerine döküyorsunuz Ben davul fırında yaptım ve 40 ile 45 dakika arasında pişirdim Piştikten sonra sıcak baklavaya sıcak şerbeti döküyoruz Çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz Denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt