Konut Baklavası Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı süt1 su bardağı akışkan yağ1 paket kabartma tozu1 yemek yemek kaşığı sirke6 su bardağı un ( biraz az biraz pozitif olabilir İçi İçin ; Kırılmış ceviz Açılmak İçin ; Buğday nişastası Üzerine Dökmek İçin ; 1 paket margarin veya 200 gr tereyağı Şerbeti İçin ; 4 su bardağı şeker5 su bardağı subirkaç damla limon suyu Konut Baklavası Tarifi Yapılışı Hamuru için ilk kez yumurta, süt, akıcı yağ, kabartma tozu, sirke ve un bir kabın içine karıştırılır yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğrulurHamuru 30 eşdeğer parçaya bölünBu parçaları tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serperek 10 ar 10 ar üst üste dizilir10 arlı gruplara ayırdığımız parçaları parçalardan herkes tepsi büyüklüğünde olana kadar merdane yardımıyla ince bir şekilde açılırAralarına ceviz serperek üst üste dizilirDilediğiniz şekilde kesin ve üstüne her yerine eşit şekilde gelmesine uyarı ederek eritilmiş yağı dökünEvvelden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarana dek pişirelimŞerbeti İçin , şekeri ve suyu bir tencereye koyalım kaynadıktan sonradan 15 dakika geçince içine birkaç damla limon suyu damlatalım15 dakika daha kaynatalım 30 dakika kaynayan şerbetimizi soğuması için kenara alalımŞerbet soğuk tatlı sıcak olacak pişen tatlımızı fırından çıkınca iki dakika dinlendirelim ve şerbeti üzerine dökelimBir kaç saat dinlendirelim ve servise hazır Sıhhat olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur