iltasyazilim
FD Üye
Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya (50 gram)
*2 yemek kasığı tuz
*2 yemek kasığı toz şeker
*2 yemek kasığı keten tohumu
*Ilık su
Üzeri için;
*2 sarısı
*23 yemek kaşığı yoğurt
*Arzuya göre çörek otu veya susam
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayın bir hamur elde ediyoruz 45 dakika mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıp yağlanmış (yağlı kağıt da olabilir) fırın tepsisine diziyoruz Elimizle hamura basıyoruz ve 1015 dakika daha mayalıyoruz Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürüp önceden 220 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
*2 kg un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya (50 gram)
*2 yemek kasığı tuz
*2 yemek kasığı toz şeker
*2 yemek kasığı keten tohumu
*Ilık su
Üzeri için;
*2 sarısı
*23 yemek kaşığı yoğurt
*Arzuya göre çörek otu veya susam
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayın bir hamur elde ediyoruz 45 dakika mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıp yağlanmış (yağlı kağıt da olabilir) fırın tepsisine diziyoruz Elimizle hamura basıyoruz ve 1015 dakika daha mayalıyoruz Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürüp önceden 220 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz Afiyet olsun