iltasyazilim
FD Üye
Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo buğday unu
*1 Paket instant maya
*15 Su bardağı ılık su
*1 Tatlı kaşığı tozşeker
*1 Çay kaşığı tuz
*2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Hamur yoğurma kabına sırasıyla 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket instant maya ve yarım kilo buğday unu koyarak elimizle karıştırıyoruz ve üzerine 1,5 su bardağı ılık suyu ağır ağır dökerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz Hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ekmeği pişireceğimiz tepsiyi yağlıyoruz Yoğurduğumuz hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra üzerini temiz bir örtü ile örtüyoruz ve kabarması için 30 – 45 dakika bekliyoruz Hamurumuz kabardıktan sonra fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ve tepsiyi fırına sürüp 50 dakika pişiriyoruz Ekmeğimiz piştikten sonra biraz fırında bekletiyoruz Afiyet olsun…
*Yarım kilo buğday unu
*1 Paket instant maya
*15 Su bardağı ılık su
*1 Tatlı kaşığı tozşeker
*1 Çay kaşığı tuz
*2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Hamur yoğurma kabına sırasıyla 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket instant maya ve yarım kilo buğday unu koyarak elimizle karıştırıyoruz ve üzerine 1,5 su bardağı ılık suyu ağır ağır dökerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz Hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ekmeği pişireceğimiz tepsiyi yağlıyoruz Yoğurduğumuz hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra üzerini temiz bir örtü ile örtüyoruz ve kabarması için 30 – 45 dakika bekliyoruz Hamurumuz kabardıktan sonra fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ve tepsiyi fırına sürüp 50 dakika pişiriyoruz Ekmeğimiz piştikten sonra biraz fırında bekletiyoruz Afiyet olsun…