iltasyazilim
FD Üye
Ev Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 su bardağı ilik su
*Tuz
*Aldığı kadar su
Ev Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı 1 su bardağı ilik sıcağa yakın suyu kuru maya şeker ile karıştırın kabarıp mayalanana kadar bekleyin Bu arada unu havuz yapın tuz ilave edin miktarı size kalmış Mayamızı havuza ilave edip ilik su ile yumuşacık ve cıvık bir hamur elde edelim puf puf olacak Daha sonra orta boy tepsimizi yağlayalım hamurumuzu eşit bir şekilde 4 parçaya ayıralım ve tepsimize 4 lü şekilde( bizim burada somun derler daha kolay kesmek ve ayırmak için yaparlar)siz bütün de yapabilirsiniz tabiki sonra yaklaşık 15 dk sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyelim iyice mayalnınca fırında 185200 derece 40 dk üstü altı kızarıncaya kadar pişirelim
*1 kg un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 su bardağı ilik su
*Tuz
*Aldığı kadar su
Ev Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı 1 su bardağı ilik sıcağa yakın suyu kuru maya şeker ile karıştırın kabarıp mayalanana kadar bekleyin Bu arada unu havuz yapın tuz ilave edin miktarı size kalmış Mayamızı havuza ilave edip ilik su ile yumuşacık ve cıvık bir hamur elde edelim puf puf olacak Daha sonra orta boy tepsimizi yağlayalım hamurumuzu eşit bir şekilde 4 parçaya ayıralım ve tepsimize 4 lü şekilde( bizim burada somun derler daha kolay kesmek ve ayırmak için yaparlar)siz bütün de yapabilirsiniz tabiki sonra yaklaşık 15 dk sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyelim iyice mayalnınca fırında 185200 derece 40 dk üstü altı kızarıncaya kadar pişirelim