iltasyazilim
FD Üye
Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*Un (alabildiği kadar)
*Su (ben 3 su bardağı kullandım) ılık olacak
*Tuz
*Maya
*4 adet haşlanmış patates
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Patateslerimizi rendeleyip hamurla birlikte yoğuruyoruz Kıvamı poğaça hamurundan sert olacak Ve hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz 1520 dk kadar*(bu arada hamur zor bir hamur yağ olmadığı için ele yapışıyor ) Daha sonra *ne kadar büyüklük istiyorsanız hamurdan o kadar büyük parçalar alıyoruz (ben portakal büyüklüğünde aldım) Ele yapıştığı için elimizi unlayıp elimizle hamuru açıyoruz Daha sonra yüksek ateşteki tavamızda iki tarafını da pişiriyoruz Afiyet olsun
(Tavaya koyduğumuz zaman hamur unlu kalmasın)
*Un (alabildiği kadar)
*Su (ben 3 su bardağı kullandım) ılık olacak
*Tuz
*Maya
*4 adet haşlanmış patates
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Patateslerimizi rendeleyip hamurla birlikte yoğuruyoruz Kıvamı poğaça hamurundan sert olacak Ve hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz 1520 dk kadar*(bu arada hamur zor bir hamur yağ olmadığı için ele yapışıyor ) Daha sonra *ne kadar büyüklük istiyorsanız hamurdan o kadar büyük parçalar alıyoruz (ben portakal büyüklüğünde aldım) Ele yapıştığı için elimizi unlayıp elimizle hamuru açıyoruz Daha sonra yüksek ateşteki tavamızda iki tarafını da pişiriyoruz Afiyet olsun
(Tavaya koyduğumuz zaman hamur unlu kalmasın)