iltasyazilim
FD Üye
Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*3 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Mısır unu ( tepsinin altı için)
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Un, şeker, yağ, tuz bir kaba alınarak karıştırılır Göz kararı ılık suyla beraber maya eklenir ve kıvam alana kadar yoğurulur 15 dakika hamur bekletilir Daha sonra hamur 67 parçaya ayrılır Yuvarlak top haline getirilir ve üzerine hafifçe bastırılır Üzerine örtü örtülerek 1 saat bekletilir Daha sonra hamurların üzeri bıçakla artı şeklinde çizilir ve fırına verilir 2025 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir*Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*3 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Mısır unu ( tepsinin altı için)
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Un, şeker, yağ, tuz bir kaba alınarak karıştırılır Göz kararı ılık suyla beraber maya eklenir ve kıvam alana kadar yoğurulur 15 dakika hamur bekletilir Daha sonra hamur 67 parçaya ayrılır Yuvarlak top haline getirilir ve üzerine hafifçe bastırılır Üzerine örtü örtülerek 1 saat bekletilir Daha sonra hamurların üzeri bıçakla artı şeklinde çizilir ve fırına verilir 2025 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir*Afiyet olsun