iltasyazilim
FD Üye
Ev Eriştesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*4 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık su
Ev Eriştesi Yapımı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur Kıvamı sert olmalı
Hamur yarım saat kadar dinlendirilir
Portakaldan büyük bezeler yapılıp yufkadan kalın açılır
Açılan hamurlar un serpilip kurumaya bırakılır
İki yüzünün de kuruması için bir süre sonra altı üstüne çevrilir
Kuruyan yufkalar un serpilip kesilir
Serin bir ortamda ya da mümkünse güneşte kurutulur
Kışlık erişte
bez torbada muhafaza edilebilir
*1 kg un
*4 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık su
Ev Eriştesi Yapımı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur Kıvamı sert olmalı
Hamur yarım saat kadar dinlendirilir
Portakaldan büyük bezeler yapılıp yufkadan kalın açılır
Açılan hamurlar un serpilip kurumaya bırakılır
İki yüzünün de kuruması için bir süre sonra altı üstüne çevrilir
Kuruyan yufkalar un serpilip kesilir
Serin bir ortamda ya da mümkünse güneşte kurutulur
Kışlık erişte
bez torbada muhafaza edilebilir