Hamburger efsanesi hindi ile buluşuyor ve ortaya muazzam bir sonuç çıkıyor.
Çıtır Hindi Burger Tanımı:
2 adet hindi göğsü
1/2 su bardağı ayran
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı sarımsak tozu
Kaplaması için;
1 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı panko
Ballı Hardallı Lahana Salatası için;
⅓ beyaz lahana
1 orta uzunluk havuç
4 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bir tutam karabiber
Hindileri bir kaseye koyun. Ayran, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyin ve karıştırın. En az 1 saat marine olması için üzerini örtün ve buzdolabına koyun. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Marilenen hindileri evvel una sonra yumurtaya sonra da pankoya bulayıp tavada kızartın. Lahana ve havucu jülyen doğrayın. Mayonez, hardal, bal, limon suyu ve karabiberle bir kaseye koyun. Birlikte karıştırın. Hamburger ekmeklerini ısıtın içerisine salatadan ve çıtır hindilerde koyup servis edin.