Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ev işi lahmacun

ev işi lahmacun
0
51

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
ev işi lahmacun diyarbakır lahmacun tarifi hamilelikte lahmacun Evişi Lahmacun Malzemeler: 2 Su Bardağı Un 2 Nehir Kaşığı Tuzlu 3 gr Kuru Maya 12 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 14 Su Bardağı Ilık Su 150 gr Yoğurt 450 gr Domates 1 Orta Yükseklik Soğan 250 gr Kıyma 1 Demet Maydanoz 5 Diş sarmısak 5 Adet Sivribiber Karabiber, Tuzlu HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın Sarmısağı dövün Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin Limonu 8’e bölün Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de ufak küpler halinde doğrayın Unu eleyin 2 yemek yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın Unun ortasını havuz biçiminde açın Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup en ince ayrıntısına kadar karıştırın Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene değin yoğurun Üzerine ıslak bir kumaş örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın id giderken harcı hazırlayın Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi adamakıllı karıştırın Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üstüne yayınlama Ama hamurların kenarında 1 cm dek haylazlık kalmalı Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonradan çıkarabilirsiniz​  
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt