Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Kedisi Tekirin Ruyası

Ev Kedisi Tekirin Ruyası
0
169

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Tekir ev kedisiydi Sahipleri onu uc yıl once, daha yavruyken, sokakta bulup yanlarına almışlar, besleyip buyutmuşlerdi Doğduktan iki ay sonra annesinden ayrılmak zorunda kalan yavru tekir, bir ay boyunca sokaklarda yapayalnız, yarı ac yarı tok yaşadığından o gunleri hic unutmamış ve bu evin kapısından iceri girdikten sonra bir daha sokağa cıkmamıştı Tek katlı ahşap evin penceresi, hava cok soğuk değilse, gunduzleri daima acık olurdu Tekir canı sıkıldıkca pencereden dışarı cıkar, pervazın ustunde oturup sokaktan gelip geceni seyrederdi Bir gun yine burada otururken uykusu geldi Uykuya karşı gelemedi ve oracıkta uyuyakaldı Tekir az sonra bir ruya gormeye başladı

Ormandaki hayvanlar dost olmuşlardır Onlar aralarında yaptıkları iş bolumu sayesinde anlaşmazlıkları tamamen engellemişlerdir Ancak bu şekilde hayatın tadını alabileceklerini fark etmişlerdir Bir gun bu guzel ormana bir cakal gelince işler karıştı Cakal oylesine boşboğazlıklar yapıyordu ki, kısa zamanda dostluklar sarsılmaya başladı Onu buna kotuler, bunu şuna kotuler, şunu ona kotuler Sanki herkes kotu bir sen iyisin demek istesen, hayır der kabul etmez iyi olduğunu ve yıllar once bir başka ormandayken yaptığı turlu yaramazlıkları anlatır, sonra da bir neşelenir ki sormayın kahkahalarla guler Uzum uzume baka baka kararır derler İşte aynen bunun gibi kalplerinden kotuluğu nedense silip atamamış olanlar, cakal geldikten sonra kotuluğe prim vererek, yavaş yavaş kotuleşmeye yani cakallaşmaya başlarlar Birbirlerinin dedikodusunu yapmakla, yalan şeyler anlatmakla nane yediklerini zannederler Dedikodu yapan kadar dinleyen de sucludur Dedikoducuyu dinleyen dedikoducu olur

Tilki cakalın genel karıştırıcı olduğunu goruyor ve onun hızını kesmek istiyordu Cakalın yakın cevresinde kısa bir araştırma yapınca frene kimin basacağını buldu Bu kurttu Tilki bir akşam ormanda gezerlerken kurda, ormanda durumun giderek kotuleştiğini, bunun tek suclusunun cakal olduğunu, cakalın devamlı olarak dedikodu urettiğini, her şeyi bire bin katarak ve carpıtarak anlattığını, ormanda yaşayanları cakalın kotuluklerinden ancak kendisinin kurtarabileceğini soyledi Bunun uzerine kurt: “ Ben de cakala tuttuğu yolun yanlış olduğunu soyledim ama o sanki benim dediklerimi duymadı bile Dedikodu yapmaya devam ediyor Ormanı cakalın kotuluklerinden ben nasıl koruyabilirmişim, bunu anlayamadım“ dedi

“ Anlamayacak bir şey yok, sen cakalın yanına gitmesen, onunla konuşmasan, cakal cok şaşıracaktır, kurt acaba benimle neden konuşmuyor, diye Cakal, bu sorunun cevabını ararken, dedikodu duşunmeye gittikce daha az zaman ayıracak ve kısa bir sure sonra, bu zamanı da bulamayacaktır Cunku, cakalın kafasındaki soru işareti giderek buyumuştur Cakal sorunun cevabını hicbir zaman veremeyeceği icin, dedikoduların kaynağı daima kuru kalacaktır “

Konu uzerinde konuşmaya devam eden tilki ile kurt daha sonra mağaralarına girmek icin birbirlerinden ayrılırken, kurt: “ Bak tilki, ben buyuk konuşmayı sevmem ama sana soz veriyorum bir daha cakalın yanına gitmeyeceğim Cakal benim icin sıfır bundan sonra “ deyince, tilki de: “ Bravo kurt Senin bu derece kararlı olduğunu gorunce epey rahatladım Yandı cakal “ deyip kurdu kucakladı

Ertesi gun kurdun mağarasına gelen cakal karşısında bambaşka bir kurt bulunca cok şaşırdı Artık her dediğini sessizce dinleyen, anlattıklarına gulumseyen eski kurt yoktu Kurt değişmişti Az sonra cakal kurdun mağarasından cıkıp kacarcasına uzaklaşırken, bitişik mağaradaki tilkinin anca gidersin diye mırıldandığını tabii ki duyamazdı Cakal işi boylelikle son buluyordu

Tekir, uykudan uyandı, tatlı tatlı gerindi Hava kararmaya başlamıştı Ortalık serinlemişti Hemen iceriye, odaya girdi Odada kimse yoktu Bir koşeye kıvrılırken “ Ne ruyaydı ama “ diye duşundu “ Tilkinin planı kusursuzdu ve son derece basitti Pek cok buyuk sorun boyle basit planlarla cozum bulabilir Mesele formulu bulmakta Kurt ise bir harikaydı Tilki planını anlattı, kurt da, bu planı cok başarılı bir şekilde uyguladı Başarı ikisinin “

SON

Yazan: Serdar Yıldırım