Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır?

Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

*500 gram kıyma
*5 domates (veya 1 adet domates konservesi)
*1 kırmızı biber
*4 soğan, 2 diş sarımsak
*5 sivri biber, 2 yemek kaşığı biber salçası
*12 bağ maydanoz
*tuz, karabiber, pulbiber
*kırmızı toz biber (baharat ölçülerini damak zevkinize göre azaltıpçoğaltabilirsiniz)

Hamuru için:


*1 kilo un
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket maya
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*ılık su

Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır? Yapılışı
1
*Unu bir kabın içine eliyoruz
*Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz
*Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz
*Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz
*Hepsini harmanlıyoruz
*Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (1015 dk)
*Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (3045 dk)
*Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz
*Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz
*Açtığımız hamurun içine, harcı eşit şekilde yayıyoruz
*Lahmacunları arzuya göre ister fırında ister ızgarada veya pizza tavasında pişirebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,792Kullanıcılar
Üst Alt