iltasyazilim
FD Üye
Ev Pizzası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*3, 54 su bardağı un
*Dilediğiniz tüm malzemeler(ben sosis, salam, mantar, biber, siyah zeytin, kaşar peyniri ve 1 küçük domates kullandım)
Sosu için:
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı kekik
*Çok az karabiber
*Çok az su
Ev Pizzası Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle sütümüz ılık olmalı(el yakmayacak kadar) Süt, yağ, şeker ve mayamızı maya iyice eriyene kadar karıştırıyoruz, ardından tuzumuzu ve unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz, hamuru 2 veya 3 eşit parçaya ayırabiliriz (tepsilerimizin büyüklüğüne göre)ve hamurun üzerini temiz bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz ,biz bu arada diğer malzemelerimizi doğruyoruz ,hamurun 20 dk kadar bekletmemiz yeterli daha sonra hiç hamur açmakla uğraşmadan pizzamızı pişireceğimiz tepsilerimizi önümüze alıyoruz, yapıyoruz ve el yardımıyla tepsinin tamamına hamurumuzu yayıyoruz ,hamuru tepsiye iyice yerleştirdikten sonra salçalı baharatlı sulandırdığımız sosumuzu sürüyoruz, ardından kaşar peyniri,salam, sosis, mantar, biber, zeytin ve domatesler ve tekrardan kaşar peyniri rendesi ile 190 derecelik fırına ilk tepsimizi atıp ikinci tepsimizi aynı şekilde hazırlıyoruz Sonuç herkesi çok mutlu ediyor kesinlikle !!! Not:doğradığımız malzemeler için ölçü vermedim elinizi dilediğiniz kadar bol tutabilirsiniz
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*3, 54 su bardağı un
*Dilediğiniz tüm malzemeler(ben sosis, salam, mantar, biber, siyah zeytin, kaşar peyniri ve 1 küçük domates kullandım)
Sosu için:
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı kekik
*Çok az karabiber
*Çok az su
Ev Pizzası Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle sütümüz ılık olmalı(el yakmayacak kadar) Süt, yağ, şeker ve mayamızı maya iyice eriyene kadar karıştırıyoruz, ardından tuzumuzu ve unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz, hamuru 2 veya 3 eşit parçaya ayırabiliriz (tepsilerimizin büyüklüğüne göre)ve hamurun üzerini temiz bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz ,biz bu arada diğer malzemelerimizi doğruyoruz ,hamurun 20 dk kadar bekletmemiz yeterli daha sonra hiç hamur açmakla uğraşmadan pizzamızı pişireceğimiz tepsilerimizi önümüze alıyoruz, yapıyoruz ve el yardımıyla tepsinin tamamına hamurumuzu yayıyoruz ,hamuru tepsiye iyice yerleştirdikten sonra salçalı baharatlı sulandırdığımız sosumuzu sürüyoruz, ardından kaşar peyniri,salam, sosis, mantar, biber, zeytin ve domatesler ve tekrardan kaşar peyniri rendesi ile 190 derecelik fırına ilk tepsimizi atıp ikinci tepsimizi aynı şekilde hazırlıyoruz Sonuç herkesi çok mutlu ediyor kesinlikle !!! Not:doğradığımız malzemeler için ölçü vermedim elinizi dilediğiniz kadar bol tutabilirsiniz