iltasyazilim
FD Üye
Ev Şalgamı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg siyah havuç
*1 büyük şalgam turpu
*1 büyük pancar
*1, 5 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 yemek kaşığı turşu tuzu
*10 litrelik su şişesi
*Yarıma yakın bayat ekmek
*2 kaşık ince bulgur
Ev Şalgamı Tarifi Yapılışı Havuç, pancar ve turpu iyice yıkayıp kabuklarını sıyıralım Havuçları*ince uzun pancar ve turpu dilimler halinde keselim Ekmeği ve bulguru ayrı ayrı temiz bir tülbentin içine koyup dağılmasın diye*bağlayalım ve şişenin içine koyalım Sonra doğrayıp hazırladığımız
havuç, pancar ve turpu koyalım Limon tuzunu, tuzu ilave edelim*Suyunu doldurup ağzını sıkıca kapatalım En az 15 gün bu şekilde ılık bir yerde bekletelim 15 gün sonra ekmek ve bulguru çıkaralım*Acı istenirse yaparken içine bir adet acı süs biber atalım Şalgamı yaptıktan bir hafta sonra tuzuna bir bakalım Azsa ilave edilebilir
*1 kg siyah havuç
*1 büyük şalgam turpu
*1 büyük pancar
*1, 5 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 yemek kaşığı turşu tuzu
*10 litrelik su şişesi
*Yarıma yakın bayat ekmek
*2 kaşık ince bulgur
Ev Şalgamı Tarifi Yapılışı Havuç, pancar ve turpu iyice yıkayıp kabuklarını sıyıralım Havuçları*ince uzun pancar ve turpu dilimler halinde keselim Ekmeği ve bulguru ayrı ayrı temiz bir tülbentin içine koyup dağılmasın diye*bağlayalım ve şişenin içine koyalım Sonra doğrayıp hazırladığımız
havuç, pancar ve turpu koyalım Limon tuzunu, tuzu ilave edelim*Suyunu doldurup ağzını sıkıca kapatalım En az 15 gün bu şekilde ılık bir yerde bekletelim 15 gün sonra ekmek ve bulguru çıkaralım*Acı istenirse yaparken içine bir adet acı süs biber atalım Şalgamı yaptıktan bir hafta sonra tuzuna bir bakalım Azsa ilave edilebilir