iltasyazilim
FD Üye
Ev Usulü Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet orta boy patlıcan
*4 kaşık yoğurt
*2 adet kırmızı biber
*2 adet patates
*2 diş sarımsak
*İsteğe bağlı mayonez
KÖFTE İÇİN;
*Yarım kilo az yağlı kıyma
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı galeta unu
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
*Kırmızı biber
Köfte ve patatesleri kızartmak için;
*Yağ
Ev Usulü Ali Nazik Tarifi Yapılışı
Merhaba bugün hem çok beğendiğim hemde öylesine deneyip çok güzel bi lezzet elde ettiğim bir yemek paylaşmak istiyorum
Öncelikle (ben kışa hazırlık olarak patlıcan ve biber közleyip buzluğa atmıştım ama sizin elinizde yoksa fırında közleyebilirsiniz) Közlediğiniz patlıcanları soğuyunca sarımsaklı mayonezli yoğurda karıştırıyoruz Onu bi köşeye alıp köftemizi hazırlıyoruz
Köfteyi yaparken sarımsak ve soğanı rendeliyoruz, tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz Daha sonra ısıttığımız yağ da önce patatesi sonra köfteyi kızartıyoruz Tabağınızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
*2 adet orta boy patlıcan
*4 kaşık yoğurt
*2 adet kırmızı biber
*2 adet patates
*2 diş sarımsak
*İsteğe bağlı mayonez
KÖFTE İÇİN;
*Yarım kilo az yağlı kıyma
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı galeta unu
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
*Kırmızı biber
Köfte ve patatesleri kızartmak için;
*Yağ
Ev Usulü Ali Nazik Tarifi Yapılışı
Merhaba bugün hem çok beğendiğim hemde öylesine deneyip çok güzel bi lezzet elde ettiğim bir yemek paylaşmak istiyorum
Öncelikle (ben kışa hazırlık olarak patlıcan ve biber közleyip buzluğa atmıştım ama sizin elinizde yoksa fırında közleyebilirsiniz) Közlediğiniz patlıcanları soğuyunca sarımsaklı mayonezli yoğurda karıştırıyoruz Onu bi köşeye alıp köftemizi hazırlıyoruz
Köfteyi yaparken sarımsak ve soğanı rendeliyoruz, tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz Daha sonra ısıttığımız yağ da önce patatesi sonra köfteyi kızartıyoruz Tabağınızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz